5 beneficii ale persoanelor în vârstă care trăiesc în cămine de bătrâni

Unul dintre cele mai importante beneficii ale persoanelor în vârstă care locuiesc în cămine de bătrâni este că pot primi îngrijire și supraveghere 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Acest lucru este atât vital pentru sănătatea și siguranța lor, cât și extrem de convenabil pentru familiile lor. Persoanele în vârstă au tendința de a avea nevoie de mai multă asistență pentru sarcinile zilnice, cum ar fi scăldatul și îmbrăcatul, decât persoanele mai tinere, așa că a avea pe cineva la îndemână tot timpul poate fi o adevărată salvare.

Un alt beneficiu al îngrijirii la casa de batrani Bucuresti, de exemplu, este că le permite persoanelor în vârstă să evite stresul și costurile legate de proprietatea unei case, bucurându-se în același timp de tot confortul de care au nevoie. Deși poate fi tentant pentru persoanele în vârstă să își păstreze locuința, acest lucru poate duce la multe probleme: o potențială presiune financiară, costuri de întreținere prea mari pentru ca ei să se descurce singuri sau chiar să trăiască singuri în propria casă, fără niciun ajutor în apropiere, dacă ceva nu merge bine peste noapte!

Dacă există un lucru de care majoritatea seniorilor se tem în legătură cu îmbătrânirea, acesta este pierderea independenței. Rezidenții căminelor de bătrâni trebuie să facă multe sacrificii pentru a trăi acolo. Unul dintre cele mai dificile lucruri pentru mulți rezidenți este renunțarea la un anumit control asupra independenței lor.

De exemplu, multe persoane care locuiesc în căminele de bătrâni nu se pot deplasa singure și nici măcar nu se pot hrăni singure fără asistență din partea membrilor personalului. Acest lucru poate fi foarte frustrant pentru unii oameni, în special pentru cei care au trăit independent înainte de a se muta într-un azil de bătrâni.

Dacă sunteți un adult în vârstă care preferă să rămână independent, aceasta poate fi soluția ideală pentru dumneavoastră. Iată cinci motive pentru care:

  1. Azilele de bătrâni oferă un mediu sigur și securizat.
  2. Azilele de bătrâni oferă o mare varietate de servicii și opțiuni de îngrijire pentru a vă satisface nevoile, inclusiv îngrijire medicală și terapie, ajutor pentru activitățile zilnice și activități recreative.
  3. Azilele de bătrâni vă permit să locuiți alături de alte persoane care au interese, obiective sau medii similare – sau care pur și simplu se bucură să petreacă timp unii cu alții!
  4. Azilele de bătrâni oferă, de obicei, opțiuni excelente de hrană care sunt servite într-o sală de mese, în acest fel facilitându-se socializarea.
  5. Multe cămine de bătrâni au la dispoziție servicii de transport pentru a-i ajuta pe rezidenți să se deplaseze în oraș sau chiar să meargă în excursii în afara unității propriu-zise.

Relația dintre bătrâni și familie lor devine mai bună

În mod normal, odată ce bătrânii și copiii lor trăiesc împreună, din cauza multor diferențe de experiență, decalaj, comportament și nivel de educație, ei sunt predispuși la fricțiuni între ei. Dar odată ce bătrânii locuiesc într-un azil de bătrâni, relația dintre bătrâni și copiii lor se va îmbunătăți și va deveni mai armonioasă! Uneori, despărțirea îi face mai preocupați unul pe celălalt. Dacă bătrânii vin acasă ocazional, pot simți căldura casei. Copiii îi vizitează adesea într-un azil de bătrâni, de asemenea, îi fac pe bătrâni să se simtă deosebit de cald.

Reduceți povara copiilor

Toată lumea este ocupată cu munca și, după o zi încărcată de muncă, poate fi nevoie să aibă grijă și de copiii lor, iar aproape majoritatea oamenilor nu pot pur și simplu să renunțe la un loc de muncă și să aibă grijă de bătrâni cu normă întreagă. Deci, a lăsa bătrânii să stea într-un azil de bătrâni este o alegere mai bună. Bătrânii pot fi îngrijiți, copiii pot lucra!

În concluzie, pentru bătrânii cu condiție fizică proastă și dacă copiii lor nu sunt capabili să aibă grijă de ei din toată inima, atunci este o alegere mai bună să-i lași să locuiască într-un azil de bătrâni.

Close