Beneficii ale cititului pentru copii și părinți

Despre faptul că cititul are un impact benefic asupra vieții noastre auzim tot mai des, însă este important să descoperim pe cont propriu care sunt beneficiile clare pe care le dobândim cu fiecare carte citită. De la lărgirea universului cultural și până la dezvoltarea unor noi pasiuni, cărțile servesc drept instrumente importante de care ar trebui să profităm indiferent de vârstă. Editura Didactica Publishing House te așteaptă cu nenumărate titluri care îi pot prezenta copilului tău magia cititului de la cele mai fragede vârste: https://www.edituradph.ro/carti-copii.

Oferă lecții de viață pentru cei mici

Cărțile cu povești destinate vârstelor fragede nu doar că stimulează imaginația celor mici, ci vin în final și cu o lecție care le va rămâne întipărită în minte mult timp. Primele principii de viață se formează în această perioadă, ceea ce înseamnă că este foarte important să experimenteze prin povești cât mai multe situații și contexte posibile. Faptul că binele învinge întotdeauna răul sau că bunătatea va fi mereu răsplătită sunt chestiuni pe care le-am descoperit prima dată în basme și care vedem că au un corespondent și în realitatea de astăzi și cu siguranță vrei ca și copilul tău să aibă parte de aceleași repere. Luna și pădurea magică este doar unul dintre titlurile pe care Editura DPH ți le propune și care va aduce un plus dezvoltării copilului tău, dat fiind vorba că personajul principal este o fetiță care luptă să salveze animalele în primejdie.

Întărește relația copil-părinte

Atunci când citiți împreună aveți parte de câteva minute de conexiune puternică, lucru ce vă va apropia și mai mult. Prezența părintească în viața celui mic este foarte importantă pentru o dezvoltare armonioasă. Așadar, chiar dacă agitația și aglomerația de peste zi nu vă permit să petreceți foarte mult timp împreună, asigurați-vă că recuperați seara, înainte de culcare, cu o carte în brațe.

Stimulează dezvoltarea socială a copilului

Conștient sau nu, mereu căutăm modele de urmat care să ne ghideze în viață. Cei mici se identifică de cele mai multe ori cu eroii din cărțile pe care le citesc, fapt ce îi poate ajuta la ce?. Personajele din povești au de multe ori o construcție ideală; sunt persoane vesele, prietenoase, empatice, care iau mereu cele mai bune decizii – lucruri pe care și cititorul și le va însuși în raport cu persoanele pe care le va întâlni.

Îmbogățește vocabularul

Și din punct de vedere educațional cărțile au o putere aparte. Descoperi informații, curiozități, răspunsuri la anumite întrebări, dar mai presus de toate, afli cuvinte și înțelesuri noi la orice vârstă; înveți să le pronunți corect și astfel, în timp, îți dezvolți un discurs elevat, cursiv.

Editura DPH te așteaptă întotdeauna cu titluri pline de substanță; cărți cu care aduci un plus valoare în viața ta și a copilului tău!

Close