Camera frigorifica vs camera de congelare: asemanari si diferente

Atunci cand vine vorba de pastrarea produselor alimentare in conditii optime, camerele de refrigerare si cele de congelare sunt instrumente esentiale in industria ospitalitatii si alimentara. In acest articol, vom explora asemanarile si diferentele dintre aceste doua tipuri de camere, cu accent pe modelele oferite de Fresco Expert, un furnizor de incredere in domeniul bucatariilor profesionale din Romania.

Camera frigorifica vs camera de congelare

Camerele de refrigerare si cele de congelare sunt spatii special concepute pentru stocarea produselor alimentare la temperaturi controlate, mentinandu-le prospetimea si siguranta alimentara.

Camerele de refrigerare sunt destinate pastrarii alimentelor la temperaturi peste 0 grade Celsius. Acestea sunt ideale pentru fructe, legume, lactate si alte produse care necesita o temperatura scazuta, dar pozitiva.

Pe de alta parte, camerele de congelare mentin produsele la temperaturi sub 0 grade Celsius, fiind potrivite pentru carne, peste si alte alimente care trebuie inghetate pentru a-si mentine calitatea si prospetimea.

Compararea modelelor Fresco.ro

Camera frigorifica BOZ0133

Modelul BOZ0133 oferit de acest furnizor este o camera frigorifica avand o capacitate de 8 metri cubi si dimensiuni de 210x240x201 cm. Aceasta poate mentine o temperatura constanta, pentru pastrarea produselor la rece, fiind echipata cu dotari moderne si fiabile.

Camera de congelare BOZ0208

Pe de alta parte, camera de congelare BOZ0208 are o capacitate similara, de 7.9 metri cubi, si dimensiuni ceva mai mari, de 240x210x220 cm. Este proiectata sa mentina produsele la temperaturi sub 0 grade Celsius, asigurandu-se ca acestea raman congelate si sigure pentru consum.

Asemanari

Capacitate si dimensiuni

Ambele modele au o capacitate generoasa, fiind potrivite pentru necesitatile diverse ale clientilor din industria alimentara. Dimensiunile reduse, comparativ cu capacitatea lor, permit amplasarea acestora in diverse spatii, fara a le compromite functionalitatea.

Temperatura ambientala si dotari

Atat camera frigorifica, dar si cea de congelare au aceeasi temperatura ambientala maxima admisa, de +43 de grade Celsius, ceea ce inseamna ca pot functiona eficient inclusiv in conditii dificile de mediu. De asemenea, ele sunt echipate cu colturi rotunjite si pardoseala antiderapanta din inox, pentru maximum de durabilitate, fiabilitate si o utilizare comoda si sigura.

Diferente

Marirea termenului de valabilitate

O camera de congelare prelungeste cu cateva saptamani termenul de valabilitate al produselor stocate in interiorul sau, pe cand o camera de refrigerare prelungeste cu doar cateva zile termenul de valabilitate al produselor.

Grosimea izolatiei

Una dintre principalele diferente consta in grosimea izolatiei. Camera de congelare are panouri izolante mai groase (120 mm fata de 80 mm), asigurand o izolare termica superioara si mentinand o temperatura constanta sub zero, chiar si in conditii extreme.

Greutate si pret

Datorita constructiei si materialelor folosite, camera de congelare are o greutate mai mare (600 kg fata de 400 kg) si un pret mai ridicat (cu 3.000 de lei), in comparatie cu modelul de refrigerare. Si acest lucru trebuie luat in considerare atunci cand se alege intre cele doua optiuni, pe langa necesitatile de stocare ale unitatii respective.

Garantia Base Care inclusa in pret

Atat camera frigorifica, dar si cea de congelare sunt acoperite de garantia Base Care inclusa in pret. Aceasta include montajul, 12 luni de piese de schimb si manopera, asigurand clientii ca beneficiaza de suport si servicii profesionale pe termen lung.

In concluzie, camerele de refrigerare si cele de congelare sunt instrumente esentiale in industria alimentara si ospitalitate. Alegerea intre acestea depinde de necesitatile specifice ale fiecarei unitati, iar modelele oferite de Fresco Expert sunt solutii de incredere, dotate cu tehnologii de ultima generatie.

Intrebari frecvente

1. Care sunt principalele diferente intre o camera frigorifica si una de congelare?

Principala diferenta consta in temperatura mentinuta in interiorul camerei. Camerele de refrigerare pastreaza produsele la temperaturi pozitive, iar cele de congelare le mentin sub 0 grade Celsius.

2. De ce este importanta grosimea izolatiei intr-o camera de congelare?

Grosimea izolatiei influenteaza capacitatea camerei de a mentine temperatura constanta in interior, fiind cruciala pentru conservarea produselor pe termen lung.

3. Ce inseamna garantia Base Care inclusa in pretul camerei?

Garantia Base Care ofera clientilor servicii complete de montaj, precum si suport pe termen lung in ceea ce priveste piesele de schimb si manopera necesara pentru intretinere.

Close