Când este nevoie de un aparat dentar

Mulți oameni asociază dinții albi, chiar uniformi, cu sănătatea și frumusețea. Dacă dinții nu sunt în mod natural drepți, poți lua în considerare un aparat dentar pret de ofertă de la clinica dentară DentoCare Lujerului. Dar de unde știi dacă dinții tăi ar putea beneficia cu adevărat de un aparat dentar? Există câțiva pași simpli pentru a determina când ai nevoie de un aparat dentar.

Vezi dacă ai dinții înghesuiți sau strâmbi

Acestea sunt numite semnele de avertizare care includ dinții care par a fi așezați lateral, dinții care se suprapun și dinții care sunt îndepărtați semnificativ de ceilalți. Suprapopularea este cea mai frecventă problemă abordată de aparatul dentar. Poți folosi ață dentară pentru a vedea dacă dinții tăi sunt înghesuiți. Dacă ața pătrunde greu între dinți, atunci sunt prea aglomerați.

Vezi dacă dinții sunt prea distanțați

Supraaglomerarea nu este singura situație care poate cauza probleme. Dacă ai dinți lipsă, dinți proporțional mai mici sau goluri mari între dinți, acest lucru poate afecta și funcționării mușcăturii și maxilarului. Distanța este una dintre cele mai frecvente probleme abordate de aparatele dentare.

Examinează-ți mușcătura

Când muști, dinții ar trebui să se unească. Dacă există un spațiu mare între dinții superiori și inferiori sau dacă dinții superiori sau inferiori ies în afară semnificativ de-a lungul celorlalți, este posibil să ai probleme de un aparat dentar care să corecteze mușcătura.

Vezi dacă mâncarea rămâne blocată între dinți

Alimentele rămase între dinți pot crea un refugiu pentru bacterii, ceea ce poate duce la boli ale gingiilor și la cariile dentare. Aparatul dentar poate ajuta la îndepărtarea golurilor sau a buzunarelor dintre dinții care prind bacteriile și particulele alimentare.

Respirație urât mirositoare

Respirația urât mirositoare frecventă sau persistentă, chiar și după spălarea dinților, poate fi un semn că bacteriile se prind între dinții strâmbi sau înghesuiți și, de asemenea, că pot exista buzunare, care vor duce la puroi în gingii.

Pete pe dinți care se văd în timp ce vorbești

Dacă observi pete, acest lucru poate fi rezultatul ocluziei necorespunzătoare sau a dinților nealiniaţi. Aparatul dentar poate ajuta la eliminarea acestei fisuri prin alinierea corectă a dinților și a maxilarului.

Ia-l în considerare dacă ai dureri frecvente de maxilar

Dacă maxilarul nu este aliniat greșit, acest lucru poate pune un stres suplimentar pe maxilar. Dacă ai adesea dureri în această zonă, este posibil să ai nevoie de un aparat dentar pentru a-ți alinia corect maxilarul și a-ți corecta mușcătura.

Gândește-te de ce vrei un aparat dentar

Există multe motive pentru care oamenii aleg să meargă la clinica dentară DentoCare Lujerului pentru un aparat dentar. Pentru unii oameni un aparat dentar este doar o soluție cosmetică. Mulți oameni asociază dinții drepți și albi cu sănătatea și frumusețea și nu este nimic în neregulă în a dori un zâmbet alb perlat. Cu toate acestea, există și motive medicale pentru a lua în considerare aparatele dentare. Incompatibilitatea mușcăturii și aderența necorespunzătoare (dinții strâmbați și / sau înghesuiți) sunt cele mai frecvente motive medicale pentru a solicita un aparat dentar.

Close