Cantar electronic vs. cantar analogic. Ce ar trebui sa alegi pentru afacerea ta?

Pentru afacerile care au ca obiect de activitate comercializarea unor obiecte sau produse a caror masa trebuie masurata inainte de vanzare este foarte important ca instrumentul folosit la cantarire sa fie unul cat mai precis. Pe langa gradul de precizie, exista si alte detalii care pot transforma un astfel de instrument intr-unul mai mult sau mai putin eficient.

Exista doua categorii de cantare folosite in prezent. Este vorba despre cele analogice si variantele electronice. Un cantar electronic reprezinta solutia moderna si care garanteaza cateva beneficii imposibil de accesat in cazul in care alegi sa folosesti varianta analogica. Iata ce trebuie sa stii despre un astfel de cantar si ce avantaje iti poate aduce.

De ce sa alegi cantar electronic pentru magazinul tau

Un cantar electronic este un dispozitiv care functioneaza pe baza de energie electrica, asa cum sugereaza si titulatura sa. El masoara greutatea produselor prin intermediul unei celule de incarcare. Aceasta converteste forta aplicata pe platforma de cantarire intr-un semnal electric. Ulterior, acest semnal este transformat intr-o valoare digitala, afisata pe display-ul cantarului.

Cantarele electronice pot fi folosite in domenii precum comertul cu amanuntul, industria alimentara, laboratoarele medicale, dar si in cadrul altor entitati comerciale. Ele sunt mai precise decat variantele analogice si pot fi programate pentru a efectua functii diverse, necesare in activitatea utilizatorului. Iata care sunt toate avantajele pe care ti le ofera un astfel de cantar:

  1. Precizie foarte buna – dispozitivele electronice sunt mult mai precise, comparativ cu variantele analogice. Ele pot garanta o citire exacta a greutatii, fiind capabile sa detecteze chiar si cele mai mici variatii ale acesteia. Precizia masurarii este completata de viteza actiunii unui astfel de cantar care detecteaza cantitatile in timp real.
  2. Afisaj digital – acesta accelereaza procesul de citire a cantitatii cantarite, ceea ce imbunatateste atat experienta personalului angajat, care are o misiune mai usoara, cat si pe cea a clientilor, care au de asteptat mai putin pentru cantarirea precisa a produselor pe care doresc sa le cumpere.
  3. Portabilitate – un astfel de cantar este foarte usor de transportat si de instalat in locuri diferite, in functie de necesitatile existente la nivelul afacerii tale. Cantarele sunt dispozitive deosebit de ergonomice in aceasta varianta.
  4. Conectivitate – un cantar electronic modern se poate conecta la PC, pentru o eficientizare cat mai ridicata a activitatii de vanzare.
  5. Functii programabile –  pot fi programate sa efectueze functii precum tara, calcularea pretului sau chiar stabilizarea greutatii. In activitatea de zi cu zi a unei afaceri, functiile de acest tip ajuta la cresterea productivitatii angajatilor.
  6. Rezistenta –  sunt construite din materiale calitate ridicata si sunt special create pentru a rezista cu bine unui nivel de uzura zilnica foarte ridicat. Totodata, suporta greutati de pana la 30 kg.

Daca ai decis sa achizitionezi un cantar electronic pentru afacerea ta, acceseaza TehnicaFiscala.ro, acolo unde poti gasi modele intr-o gama variata, de la producatori importanti din acest domeniu. Un dispozitiv cu afisaj electronic ofera precizie si transparenta, ceea ce va determina clientii sa aiba incredere mai mare in tine si in afacerea ta. Investeste inteligent si asigura-te ca ai o afacere moderna!

Close