Care este cel mai bun moment pentru a cumpara o masina?

Care este cel mai bun moment pentru a cumpara o masina?

Pe piata de masini de vanzare veti gasi mereu oferte care sa va atraga, dar iata sfaturile noastre pentru identificarea celor mai bune perioade ale anului pentru a cumpara o masina, indiferent daca este noua sau folosita.

Poate parea ciudat, dar in lumea celor patru roti exista un moment mai bun pentru a schimba masinile. De fapt, producatorii isi reinnoiesc in mod constant masinile si, in anumite perioade ale anului, este posibil sa profitati de stimulente foarte atractive care, in unele cazuri, va permit sa beneficiati de reduceri semnificative. Sa aflam in acest ghid cand este convenabil sa cumperi o masina noua si cand, in schimb, ar trebui sa te opresti.

Sa rezumam imediat cele mai bune si mai rele momente pentru a cumpara o masina noua:

Cea mai buna perioada decembrie

Cea mai rea perioada: septembrie

Cumpararea unei masini noi in decembrie

Daca va intrebati daca merita sa cumparati o masina la sfarsitul anului, raspunsul este da. De obicei, de fapt, in luna decembrie, producatorii au tot interesul sa elimine modelele care vor fi inlocuite in curand cu restilizarea sau masini complet noi, in timp ce dealerii au interesul de a atinge obiectivele de vanzare stabilite la inceputul anului de catre producatori si din acest motiv sunt mai dispusi sa negocieze pretul final de vanzare. Prin urmare, sfatul nostru este sa mergeti la reprezentanta in decembrie pentru a gasi modele echipate, de asemenea, cu numeroase optiuni la preturi foarte competitive.

Cand sa cumparati masini: sfarsitul lunii

Un alt moment bun pentru schimbarea masinii este, fara indoiala, sfarsitul lunii. De asemenea, in acest caz, posibilitatea de a face o afacere reala este reprezentata de necesitatea dealerilor de a atinge obiectivele de vanzare stabilite si din acest motiv va fi posibila iesirea directa a unei negocieri prin smulgerea unui pret avantajos. Amintiti-va atunci ca un alt moment potrivit pentru schimbarea masinii este sfarsitul trimestrului financiar, deoarece vanzatorii vor fi supusi si mai multa presiune din partea producatorilor pentru a atinge obiectivele de vanzari stabilite.

Cel mai prost timp pentru a cumpara o masina: septembrie

Daca luna decembrie este cea mai buna luna pentru a cumpara o masina, cea mai proasta luna este, fara indoiala, septembrie. De obicei, in aceasta perioada a anului, producatorii ofera modele reinnoite pe piata si, prin urmare, daca sunteti in cautarea unei masini care tocmai a iesit pe piata, va trebui neaparat sa faceti compromisuri sau, in orice caz, sa fiti dispusi sa faceti negocieri stranse cu un marja cu adevarat economisitoare. Din acest motiv, este de preferat sa asteptati pana in decembrie pentru a obtine reduceri mai mari.

Fii atent la sezonul de varf

O ultima sugestie cu privire la momentul cumpararii unei masini noi este evitarea achizitionarii in timpul sezonului de varf. Ce se intelege prin aceasta definitie? Simplu. Daca, de exemplu, visul tau este sa ajungi la volanul unei decapotabile, evita sa mergi la reprezentanta primavara sau vara, deoarece va fi cel cu cea mai mare cerere si, prin urmare, preturile vor fi mai mari. Daca ai ocazia sa parchezi decapotabilul viselor tale intr-un garaj, incearca sa astepti sosirea lunilor de iarna pentru a negocia cu vanzatorul care detine masini de vanzare in rate si pentru a putea obtine chiar si reduceri semnificative la pretul final.

De ce sa astepti pana la sfarsitul lunii pentru a cumpara o masina noua?

Asteptarea la sfarsitul lunii ofera posibilitatea de a face o afacere reala, deoarece dealerii vor trebui sa atinga obiectivele de vanzari stabilite si, din acest motiv, va fi posibil sa iesiti din negocieri direct prin prinderea unui pret avantajos.
Care este cea mai proasta luna pentru a cumpara o masina noua?

Cea mai proasta luna pentru a cumpara o masina noua este septembrie, cand producatorii ofera modele reinnoite pe piata si, prin urmare, daca sunteti in cautarea unei masini care tocmai a iesit pe piata, va trebui neaparat sa faceti compromisuri.
Ce inseamna sa eviti sezonul de varf atunci cand cumperi o masina noua?

Perioada de sezon inalt variaza in functie de modelul de masina pe care doriti sa il cumparati. De exemplu, pentru un decapotabil, sezonul de varf va fi vara: deci este mai bine sa asteptati iarna.

Close