Care sunt beneficiile serviciilor de medicina muncii sector 1?

 

Prin serviciile de medicina muncii sector 1 se elimina orice fel de riscuri care ar putea pune in pericol angajatii la locul de munca. Acestea se ocupa de managementul bolilor profesionale, a accidentelor de munca, cu scopul de a creste productivitatea la locul de munca.

Conform legii se fac examinari medicale pentru fiecare categorie profesionala in parte si se asigura monitorizarea starii de sanatate. La angajare se face un examen medical structurat in conformitate cu profesia pe care o aveti. In conformitate cu fisa de expunere la riscuri, se stabileste aptitudinea in munca iar in mod periodic, se fac controale medicale pentru reevaluarea starii de sanatate. 

Aptitudinea in munca a persoanelor angajate in locuri cu risc profesional se stabileste printr-un examen medical de adaptare. Este important ca fiecare angajat sa fie constient ca daca va avea o stare de sanatate precara va trebui sa instiinteze imediat medicul de familie. 

Prin serviciile de medicina muncii sector 1 se monitorizeaza afectiunile angajatilor, luandu-se in evidenta certificatele de concediu medical si urmarindu-se evolutia bolii. In aceasta situatie, se va reevalua periodic starea de sanatate. 

La finalizarea examinarilor atat angajatul cat si angajatorul va primi rezultatul evaluarii printr-o fisa medicala muncii in care se mentioneaza aptitudinea pentru ocuparea locului de munca in conformitate cu profesia prestata.

In aceasta fisa se va specifica eventualii factori care prezinta un risc profesional si se vor consilia angajatorii cu privire la adaptarea in munca si importanta securitatii la locul de munca. 

Dintre avantajele serviciilor de medicina muncii sector 1 amintim: cresterea eficientei muncii si verificarea concediilor de boala. Aceste examinari medicale se realizeaza de obicei la cabinetul medicului specialist, dar se pot desfasura si la sediul angajatorului, daca exista un spatiu amenajat corespunzator din punct de vedere igienico-sanitar. 

 

In ceea ce priveste examenul medical la reluarea activitatii, acesta se efectueaza dupa o intrerupere a activitatii de aproximativ 3 luni, respectiv minim 90 de zile, din motive medicale, sau de 6 luni, pentru orice alte motive. Examenul trebuie facut in maxim 7 zile de la reluarea activitatii.

In plus, unele persoane au nevoie de supraveghere speciala. Acestia vor fi supusi examenului medical profilactic pentru a se stabili aptitudinea in munca pentru tinerii cu varste intre 15 si 18 ani, pentru cei cu varsta de peste 60 de ani, persoanele cu handicap, persoanele dependente de drog si alcool, femei gravide sau alte categorii defavorizate.  

Medicii de la clinica Clevermed va examineaza rapid si elibereaza o fisa medicina muncii necesara in diferite situatii la locul de munca. Pe langa examenul medical care este necesar la angajare, aici se desfasoara examene medicale periodice sau alt fel de examene la cererea angajatilor. Solicitati ofera accesand site-ul online www.clevermed.ro 

Close