Ce este freonul la aparatele de aer condiționat?

Freonul utilizat în sistemele de aer condiționat se găsește de obicei sub formă de gaz sau lichid. Este o componentă crucială pentru un sistem de lucru, deoarece absoarbe căldura din mediu și o transformă într-un flux de aer rece atunci când este combinat cu celelalte componente ale aparatului de aer condiționat.

Cum se detectează o scurgere a freonului de aer condiționat

Scurgerile de freon în special pot fi dăunătoare, nu numai pentru mediu, ci pentru oricine intră în contact cu substanța. Există o serie de semne pe care ar trebui să le aveți în vedere, unele mai evidente decât altele:

  • Aer cald și debit scăzut de aer – Sistemul dvs. de aer condiționat suflă aer cald? Dacă se produce aer cald din orificiile de aerisire ale sistemului dvs. sau dacă fluxul de aer nu este ceea ce ar trebui să fie, atunci acesta ar putea fi un indicator că aveți o scurgere de freon sau o presiune scăzută a freonului de aer condiționat. Contactati un service de aer conditionat dacă se dă cazul.
  • Creșterea facturilor de energie electrică – Este posibil să observați că facturile de energie electrică sunt mai mari decât de obicei. Acest lucru ar putea însemna că sistemul dvs. trebuie să lucreze mult mai mult pentru a furniza cantitatea potrivită de aer rece din pierderea agentului frigorific.
  • Sistem de CA zgomotos – Sistemul dvs. poate fi mult mai zgomotos decât de obicei. Aceste zgomote care clocotesc sau gâlgâie pot indica o defecțiune în sistem și dacă există scurgeri de agent frigorific undeva pe parcurs.
  • Otravire cu agent frigorific – Dacă cineva din casa ta suferă de amețeli sau greață sau dacă se luptă să respire, atunci ar trebui să cauți imediat asistență medicală. Acest lucru s-ar putea datora eliberării agentului frigorific în atmosferă.

Ce trebuie să faceți dacă observați o scurgere de freon

Este foarte important să remediați o scurgere de agent frigorific imediat ce este confirmat. Dacă nu sunteți sigur, ar trebui să luați legătura cu service aer conditionat braila și să solicitați unui inginer să efectueze o serie de teste pentru a verifica dacă există o scurgere. Dacă sistemul dvs. funcționează pe Freon, atunci este și mai important să luați legătura cu un inginer calificat; expunerea la substanțele frigorifice poate fi foarte periculoasă.

Close