Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, conform specialiștilor iar acesta, este de foarte multe ori ignorat din cauza lipsei de timp. Însă, modul în care îți începi dimineața poate avea un impact major în starea ta de bine și în felul în care vei reuși să duci la îndeplinire sarcinile pe parcursul zilei.
Pentru a te asigura că vei avea energia pe care ți-o dorești, este important să nu sari peste această masă și mai mult decât atât, să alegi să consumi un mix de ingrediente care să îți ofere aportul necesar dar și energie.
Având în vedere că fiecare dintre noi avem preferințe atunci când vorbim despre anumite preparate, gusturi sau arome, cea mai bună variantă pentru a te bucura de un mic dejun pe placul tău este să știi care sunt pașii după care să te ghidezi, atunci când îți prepari micul dejun.
Renunță la gustările nesănătoase și ultra-procesate
Da, ne este mult mai ușor să sărim peste micul dejun de acasă și să mâncăm în schimb anumite produse de patiserie în locul unor alimente sănătoase. Inclusiv brânzeturile cu un timp de maturare prea lung sau cereale cu zahăr adăugat, nu sunt acele alimente spre care ar trebui să te uiți. Același lucru este valabil și pentru produsele congelate.
Dacă nu ai timp să iei un mic dejun care să conțină fructe, legume, nuci sau brânzeturi proaspete, cel puțin evită produsele cumpărate din patiserii. Poți încerca o reteta biscuiti cu banane pe care să o pregătești dinainte și din care poți mânca dimineața, atunci când te grăbești.
Alege alimentele bogate în fibre
Foarte multe boli dar și starea noastră de bine este influențată de felul în care colonul nostru este și de modul în care se face digestia. Cu cât eliminăm mai multe toxine din organismul nostru, în mod constant, cu atât ne vom simți mai bine, iar organismul nostru nu va mai fi supus anumitor riscuri.
Așadar consumă alimente precum cerealele integrale, fructe, semințe, legume și nuci. Acestea au un rol esențial în reglarea digestiei și a tranzitului intestinal.
Consumă proteine
Proteinele se regăsesc în diferite alimente iar acestea au rolul de-ți oferi senzația de sațietate, dar susțin și sănătatea musculaturii și contribuie la construirea unui sistem imunitar mai puternic.
Poți prelua aportul necesar de proteine la micul dejun din ouă, lactate, mezeluri proaspete (dar în cantități foarte mici) dar și din nuci și pește.
Consumă carbohidrati integrali
Poate fi dificil să nu mai consumi deloc carbohidrați și nici nu este neapărat un lucru perfect sănătos, pentru că aceștia au și eu rolul lor în funcționarea optimă a organismului nostru.
Cheia este să găsim un echilibru perfect în toate, așadar alege să consumi carbohidrati integrali care nu au fost procesați.
Îi poți regăsi în fructe, cereale dar și în anumite legume.
Nu uita, ca atunci când servești micul dejun să îți iei un timp dedicat pentru asta, chiar dacă sunt doar câteva minute. Mănâncă încet și nu te dedica altor activități, cum ar fi privitul la tv sau în telefon. Oferă-ți câteva momente, doar ție.