Ce poti face cu bradul de Craciun dupa Craciun

V-ați cumpărat un brad de Crăciun și a venit momentul să îl aruncați? Noi vă propunem câteva idei prin care brazii pot fi REfolosiţi, astfel încât să valorificăm cât mai bine resursele naturale.

Știați că acele de pin conțin: calciu, magneziu, fosfor și alte minerale? O variantă pentru întrebuințarea bradului de Crăciun este să zdrobim 500 de grame de cetină, peste care să adăugăm 500 de grame de miere de albine. După ce le ținem la căldură timp de o lună putem folosi siropul în caz de tuse persistentă, imunitate scăzută, oboseală intelectuală sau poftă de mâncare excesivă. În mod similar, acele de pin sunt un bun remediu împotriva insomniei, dacă sunt puse în perna pe care dormim.

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi optează pentru aruncarea bradului de Crăciun la gunoi. De acolo însă, brazii nu ajung la groapa de gunoi, ci sunt preluaţi de firmele de salubrizare şi redirecţionaţi către stații de compostare pentru a fi REciclați și transformaţi în îngrășământ organic. Acest îngrășămant este folosit în parcurile din marile orașe sau la firmele care se ocupă cu amenajarea grădinilor.

Pentru ca bradul pe care îl aruncăm să poată fi valorificat, tot ce trebuie să facem este să îl curăţăm de beteală sau resturi de ornamente. Bucureștenii care nu locuiesc în sectoarele 1, 5 sau 6 (în aceste sectoare Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București va aduna brazii), pot să meargă la sediile administrative Herăstrău, Floreasca, Cișmigiu sau Tineretului pentru depunerea pomilor sau pot suna la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement și ei se vor ocupa de ridicarea lor.

Dacă aţi ales un brad în ghiveci, după Crăciun îl puteți planta chiar în Bucureşti, cu sprijinul Primăriei. În acest sens, Administrația Domeniului Public a pus la dispoziție un număr de telefon – 021.410.16.81, iar un reprezentant se va deplasa în locul unde dorim să plantăm bradul pentru a ne ajuta. Pentru ca plantarea bradului să se facă cu succes trebuie să ținem cont de câteva lucruri: înainte de plantarea propriu-zisă, trebuie să mutăm pomul în balcon sau în garaj ca acesta să se aclimatizeze cu temperatura de afară; locul plantării trebuie ales cu grijă, în așa fel încât bradul să nu fie expus direct razelor soarelui sau vântului și să fie înconjurat de alți copaci.

Vă dorim un an nou plin de astfel de acțiuni RE!

Close