Să lucrezi de acasă este noul normal, dar casa sau apartamentul tău s-ar putea să nu fie pregătit pentru o productivitate optimă. Crearea unui mic birou la domiciliu atunci când aveți spațiu limitat poate fi o provocare. Din fericire, există modalități de a vă organiza aspectul și de a vă face spațiul compact de lucru de acasă mai eficient.
Aspecte mici pentru biroul de acasă
Aspectul biroului dvs. de acasă depinde de spațiul specific pe care îl aveți la dispoziție. Dacă aveți un dormitor suplimentar, este posibil să puteți crea un întreg birou autonom în acel spațiu. Casele sau apartamentele cu spațiu suplimentar limitat ar putea necesita să proiectați un mic birou acasă într-un dulap sau într-un colț de mic dejun. Este posibil ca casa dvs. să aibă deja ceva care ar putea servi drept mic birou la domiciliu. Ideile includ reamenajarea unui subsol, un spațiu utilitar sau o mansardă într-o zonă mică de lucru. Daca vrei sa scapi de o grija, ai putea sa apelezi la un designer de interior specializat in amenajari interioare Timisoara care sa se ocupe de acest aspect pentru tine.
Într-o casă mică, o modalitate de a maximiza spațiul limitat pe care îl aveți la dispoziție pentru un birou la domiciliu este să gândiți vertical. Aceasta înseamnă instalarea de rafturi, dulapuri, hutches sau alte accesorii de depozitare pe peretele de deasupra biroului dvs., astfel încât să ocupați mai puțin spațiu pe podea. Vă recomandăm să folosiți partea inferioară a rafturilor și a dulapurilor montate pe perete pentru a atârna coșuri mici, coșuri sau cupe care vă permit să păstrați obiecte mici, precum pixuri și agrafe de hârtie la îndemână, dar de pe suprafața biroului.
Configurarea într-un spațiu comun
Când nu există spațiu suplimentar pentru un birou separat, luați în considerare desemnarea unei părți a unei camere mai mari ca spațiu pentru lucrul acasă. Acest lucru ar putea implica rearanjarea mobilierului existent pentru a face spațiu pentru un birou, dar puteți include și piese existente în configurația biroului de acasă. Dacă aveți o bancă de depozitare sau un otoman mare, luați în considerare utilizarea compartimentului din interior pentru a depozita rechizite de lucru, cum ar fi hârtie de copiat și cărți de referință. Acest lucru vă ține la îndemână tot ce aveți nevoie, fără a adăuga un dulap sau o bibliotecă suplimentară în cameră.
Puteți utiliza ecrane pliante sau o perdea suspendată pentru a vă bloca zona de lucru de restul spațiului. Dacă vă instalați într-o zonă cu trafic intens din casa dvs., cum ar fi în partea de sus a unei scări sau într-o intrare mică, alegeți un birou subțire și un scaun compact care alunecă sub suprafața biroului pentru a vă asigura că alții pot trece în continuare fără a intra în zona de lucru. Alte idei de birouri mici la domiciliu includ încorporarea mobilierului existent în planurile dvs., cum ar fi utilizarea mesei de sufragerie sau a unei insule de bucătărie ca birou în timpul unei zile.
Echipamente esențiale pentru biroul de acasă
Indiferent de modul în care este proiectat biroul dvs. de acasă, există câteva echipamente esențiale de care probabil aveți nevoie pentru a vă încadra în spațiul dvs. Computerul dvs., biroul, scaunul, spațiul de depozitare pentru consumabile și cea mai bună imprimantă mică disponibilă pentru biroul de acasă sunt articole obligatorii pe lista de consumabile pentru biroul de acasă. Un dulap cu sertare și uși vă permite să ascundeți lucrurile esențiale după ce ați terminat ziua, astfel încât să puteți separa mai ușor viața de viață de acasă. Organizatoarele de cablu sunt un alt element esențial, deoarece firele libere care trec prin spațiul dvs. vă pot împiedica capacitatea de a funcționa într-un mic birou de acasă.