Cresterea parului poate fi accelerata sau nu ?

Exista unele sfaturi cu privire la cresterea accelerata a parului. Parul creste constant, dar incet. Parul lung si sanatos apare odata cu ingrijirea potrivita si un stil de viata bland. Multe fete isi doresc sa poata ajunge de la o coafura scurta si obraznica, la o coafura lunga. Din pacate, nu este atat de simplu.

Raspunsul la acest lucru va fi cu siguranta dezamagitor pentru multi. Deoarece nu exista nicio influenta asupra vitezei de crestere a parului. Ciclul de crestere a parului este determinat genetic. Difera doar usor de la persoana la persoana, de exemplu, exista diferente intre parul femeilor europene, africane sau asiatice. In medie, fiecare par creste aproximativ un centimetru pe luna.

Deci, daca se prefera parul lung in locul coafurii scurte , trebuie a avea rabdare deoarece, cresterea parului nu poate fi influentata din exterior. Din pacate, nici comprimatele, nici anumite uleiuri de ricin sau alte remedii casnice nu pot favoriza cresterea parului. Cu toate acestea, exista medicamente speciale care pot influenta cel putin numarul firelor de par si grosimea acestora. Si de asemena exista unele produse pentru par, ce il pot face mult mai sanatos, unele dintre ele fiind din marca Kemon.( https://www.haircare.ro/kemon )

Procesul natural de crestere nu poate fi stimulat. Dar daca se vor stii lucrurile importante pentru o crestere normala si sanatoasa a parului , in multe cazuri, se va obtine un sprijin specific si se stimuleaza redarea unui par mult mai sanatos.

Parul creste in medie cu aproximativ un centimetru pe luna. Daca parul este in prezent pana la barbie, va dura aproximativ 10 luni pana cand parul va cadea peste umeri. In 6 luni parul creste in medie cu 6 centimetri. Pentru un par lung si rezultate deosebite este nevoie doar de rabdare.

Daca se tine o dieta variata, corpul furnizeaza automat toate vitaminele si alti nutrienti de care are nevoie pentru o crestere sanatoasa a parului. Cu o dieta unilaterala, de exemplu, parul isi poate pierde stralucirea si se poate simti uscat. Activitatea cresterii parului este controlata de echilibrul hormonal. Daca acest lucru iese din pas, poate cadea mai mult par sau creste temporar mai putin. De exemplu, in timpul sarcinii sau menopauzei, dar si atunci cand sunt utilizate preparate hormonale, cum ar fi pilula contraceptiva.

Parul are nevoie de ingrijire adaptata nevoilor sale, ceea ce il intareste si il face mai rezistent la varfurile despicate , uscaciunea si ruperea parului. Sampoanele speciale sunt ideale pentru parul gras , uscat sau normal . Pe scalp, parul se formeaza in asa-numitii „foliculi de par”. Glandele sebum degaja o secretie grasa care acopera atat pielea capului, cat si fiecare par cu un strat protector. Daca productia de sebum este dezechilibrata, scalpul se usuca sau se unge excesiv. Matreata este adesea o problema a tuturor. Un scalp iritat poate afecta cresterea parului.

Se zice ca taierea varfurilor va accelera cresterea parului, dar nu este adevarat. Cu toate acestea, este recomandat ca varfurile sa fie taiate la fiecare 4 pana la 6 saptamani. Parul arata mai sanatos si mai plin la capete.

 

 

 

 

Close