Cum a apărut pictura cu diamant și cum creezi această artă?

Cu siguranță ai auzit de pictura cu diamante, pentru că acesta a devenit un trend a în crea un alt fel de artă, cu rezultate spectaculoase.

 

Fie că ai văzut deja la prietenii tăi care se relaxează creând astfel de tablouri, fie ai văzut oameni care vând deja astfel de produse, vestea bună este că, oricine poate crea un astfel de tablou cu ajutorul unui kit de pictura cu diamante.

Pictura cu diamante se poate crea de către orice persoană care își dorește să se relaxeze, să își petreacă timpul într-un mod frumos și să se bucure de un rezultat pe care îl poate folosi în decorul propriei locuințe și nu numai.

 

Cum a apărut pictura cu diamante?

Nu se știe exact care este originea inițială a acestei idei, deși se crede că aceasta a venit cel mai probabil din zona Chinei, unde arta era un meșteșug practicat de foarte mulți oameni.

O primă astfel de pictură a apărut in anul 2015 și a fost creată de o companie chinezească numită ZaoZuo, cu sediul în Shenzhen, China. În primă fază ei creeau goblenuri cusute iar ulterior s-au decis să creeze ceva nou, spectaculos. Astfel s-a născut această artă, unde se foloseau diamante minuscule în loc de ață sau vopsea,  pentru a crea un tablou cu un aspect extravagant.

În prezent, ai nenumărate variante de a crea o astfel de pictură și poți folosi kit-uri care folosesc strasuri mult mai ieftine, dar care au același efect de strălucire.

 

Ce este pictura cu diamante?

            Pictura cu diamante este practic o combinație între goblenul cusut, ca aspect și pictura clasică a unui tablou. Această pictură se face cu ajutorul unor ștrasuri strălucitoare care au aspectul unor diamante iar în loc de pensula se folosește un aplicator.

Piesele se pun în funcție de numere și culori pentru a forma o imagine finală, uimitoare.

Pentru a crea un astfel de tablou, ai nevoie de un kit care cuprinde toate aceste ustensile de care ai nevoie dar și o pânză numerotată care să te ajute pentru început să creezi tabloul.

După ce ai prins acest meșteșug poți alege să îți creezi chiar tu propriile imagini, așa cum îți dorești.

 

Unde găsești set-uri de pictură cu diamant și ce conțin?

            Există site-uri specializate care comercializează astfel de kit-uri precum este happyart.ro. Aici vei găsi o multitudine de modele dintre cele mai simple la cele mai complexe. Alege-ți tabloul care îți place și începe chiar acum să te bucuri de cât de ușor poți obține un tablou impresionant.

Pictura cu diamante poate fi practicată chiar și de cei care nu au talent la pictat sau cusut și poate fi făcut chiar și de copii.

Un kit pentru pictură cu diamant, complet, ar trebuie să conțină:

  • Pânză întinsă pe șasiu de lemn;
  • Mozaic multicolor numerotat;
  • Pensetă;
  • Aplicator;
  • Adeziv special;
  • Cârlig pentru perete;
  • Tavită de plastic;
  • Schemă pentru culori și instrucțiuni de folosire.

 

Tablou final poate fi utilizat în a-ți decora casa, pentru a-l oferi cadou cuiva drag sau pentru a fi pus în vânzare, dacă faci acest lucru, ca activitate creativă.

Close