Cum ajuta celulele stem la tinerea in frau a diabetului

Sanatatea este esentiala pentru fiecare dintre noi, dar mai ales cand vine vorba despre sanatatea copilului, cea mai buna alegere pe care o poate face orice viitor parinte este sa se intereseze din timp despre toate avantajele pe care le ofera recoltarea de celule stem.

In primul rand, specialistii de la Stem Sure pun la dispozitia parintilor un kit special pentru recoltare care le poate garanta un viitor in care asistenta medicala in caz de boala sa fie abordata cu succes prin intermediul tratamentelor cu celule stem. Tocmai de aceea, banca de celule stem, Stem Sure pune la dispozitia tuturor clientilor cele mai noi informatii din domeniul medical, stiri despre cazurile care au fost tratate cu succes, dar si articole despre descoperirile si progresele realizate in domeniul studiului celulelor stem.

Celulele stem sunt parte din corpul uman si au capacitatea de a se gasi in mod natural si de a repara locul leziunii in interiorul lor. Efectuarea de transplant de celule sau chiar a unui pancreas intreg ii va permite organismului sa-si recastige controlul nivelului de zahar din sange, astfel incat sa nu mai fie nevoie de injectiile cu insulina.

Diabetul de tip I se caracterizeaza prin pierderea insulinei din cauza faptului ca sistemul imunitar distruge celulele din pancreas si astfel se ajunge in situatia de a fi nevoie de administrarea de insulina.

Ca si metoda alternativa de tratament pentru diabetul zaharat de tip I, transplanturile pancreatice nu sunt foarte frecvente deoarece sunt interventii chirurgicale majore si care prezinta un risc mare. In plus, transplanturile necesita suprimarea sistemului imun, astfel incat noul organ sa nu fie respins. Medicamentele folosite vor lasa pacientul vulnerabil la infectii si au de cele mai multe ori efecte secundare. O alta problema cu care se confrunta transplantul pancreatic este lipsa donatorilor. Insa, acum, toate acestea pot fi depasite prin utilizarea celulelor stem proprii ale pacientului, nemaiexistand toate complicatiile, respingerea si efectele secundare.

Pana in prezent, studiile arata ca celulele stem prezente in pancreasul pacientului sunt capabile sa produca noi celule. Totodata, se urmareste tratamentul cu celule stem mezenchimale care pot fi obtinute din cordonul ombilical.

S-a observat in cadrul studiilor clinice ca pentru diabetul zaharat de tip I unde s-a folosit tratament cu celule stem mezenchimale, avantajul regenerarii celulelor si imbunatatirea sistemului imunitar. In plus, celulele stem care provin din corpul pacientului nu prezinta niciun risc de respingere sau de efecte secundare.

Daca ar fi sa tragem o concluzie, asupra tratamentelor cu celule stem pentru diabetul de tip 1 putem spune ca rezultatele studiilor clinice sunt extrem de promitatoare.

La momentul de fata se asteapta si alte studii care se afla in desfasurare in lume, astfel incat medicii sa poata sa ajunga la o concluzie general valabila cu privire la importanta celulelor stem pentru vindecarea diabetului de tip I.

 

Close