Cum sa ai grija de lampile cu lumina solara

Lampile cu lumina solara sunt in sine extrem de usor de intretinut. Ar trebui sa indepartati murdaria din celula solara doar din cand in cand cu o carpa umeda. In acest fel, va asigurati ca suficienta raza solara atinge panoul solar. Aveti grija sa nu zgariati suprafata. Daca modulul este puternic murdar, il puteti inmuia cu atentie.

sursa foto pedavo

In functie de materialul carcasei corpului de iluminat, ar trebui sa fiti deosebit de atent iarna. Plasticul devine fragil la temperaturi scazute si se poate rupe rapid in caz de impact. Deci, asigurati-va ca niciun animal nu se impiedica de iluminatul exterior. La temperaturi moderate, plasticul este adesea cea mai buna optiune. Amortizeaza socurile si nu poate fi scobit la fel de repede ca diferite metale. Sticla, pe de alta parte, se poate sparge usor. Prin urmare, ar trebui sa depozitati luminile realizate din acest material in interior, iarna. Intra in magazinul online pedavo.ro si vei gasi cele mai bune solutii.

Sfat:

Daca este posibil, bateria lampii solare trebuie sa fie intotdeauna tinuta in miscare, astfel incat durata de viata sa nu fie scurtata. Aceasta inseamna ca lumina trebuie sa loveasca celula solara, astfel incat bateria sa poata fi incarcata si. Daca va lasati lampa solara afara iarna, asigurati-va ca indepartati orice zapada care a acoperit-o. Daca alegeti sa o pastrati la caldura, ar trebui sa va asigurati ca lumina loveste regulat panourile solare. Cel mai bine este sa pastrati lumina solara in interior, langa o fereastra.

Lumina solara este defecta? – Nu neaparat!

Lumina ta solara straluceste foarte slab, mai ales toamna si iarna? Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt doar cateva ore de soare in aceasta perioada a anului. Pentru a va incarca complet bateria, trebuie sa deschideti lumina solara si sa o cautati. Aproape intotdeauna exista un comutator marcat „Auto” si „Off”.

„Auto” inseamna ca dispozitivul de stocare a energiei este incarcat in timpul zilei si ca lumina se aprinde automat la amurg si emite energie. Setand comutatorul pe „Off” pentru cateva zile, lampa solara nu se va mai descarca singura noaptea. Bateria se incarca complet in cateva zile si functioneaza din nou dupa scurt timp fara probleme.

La ce trebuie sa ma uit cand cumpar lumini solare?

Deoarece noptile din partea noastra de lume pot dura pana la 12 ore, ar trebui sa alegeti o lumina atunci cand cumparati o lumina a carei durata este specificata pe ambalaj ca cel putin 12 ore. De asemenea, includeti numarul de lumeni, adica informatiile despre luminozitate, in decizia ta de cumparare. Cu cat lampa are mai multi lumeni, cu atat straluceste mai mult. Atentie insa:  numarul de lumeni trebuie sa fie la fel si consumul de energie al iluminatului din gradina. Prin urmare, bateria ar trebui sa aiba o capacitate de stocare suficienta.

Unele modele au un detector de miscare integrat care aprinde lumina doar atunci cand ceva se misca intr-o anumita zona. In acest fel, asigurati o distributie sensibila a fluxului luminos si impiedicati descarcarea bateriei atunci cand aveti cu adevarat nevoie de ea. Acest lucru poate fi deosebit de util cu luminile de cale, cum ar fi luminile solare de sine statatoare.

Close