Cum se reconditioneaza jantele auto?

Reconditionarea jantelor din aliaj este necesara avand in vedere starea drumurilor, care sunt tot mai presarate cu gauri de drum care provoaca daune si imperfectiuni care le testeaza integritatea. Jantele din aliaj pot fi zgariate sau deteriorate si mai evident si, in functie de amploarea daunelor, puteti alege diferite alternative pentru repararea jantelor din aliaj. Pentru a reconditiona jantele auto este nevoie in primul rand de o vizita intr-un service roti in care jantele sa fie preluate de specialisti.

Regenerarea jantelor din aliaj: in ce consta?

Jantele din aliaj trebuie fixate, altfel poate fi foarte periculos sa se circule. Daca acestea sunt deteriorate, este necesar sa continuati cu repararea jantelor din aliaj, ceea ce va permite sa indreptati janta cu masini speciale si strunguri. Siguranta este foarte importanta si, in cazul in care jantele din aliaj nu pot fi reparate, este important sa le inlocuiti. Procesul de reconditionare jante aliaj este destul de laborios si se face doar cu anumite instrumente specifice, pe care nu toate service-urile le au. Alege de fiecare data calitate si cu siguranta vei reusi sa obtii cele mai bune solutii.

Sa vedem in detaliu tipurile de daune si cum sa procedam la regenerare:

In caz de abraziuni, fisuri si deformari semnificative este important sa contactati experti din sector, repararea jantelor din aliaj necesita sudare si maini calificate. Acest proces necesita echipamente si metode specifice, trebuie sa se efectueze centrarea si indreptarea cu strunjirea, ceea ce permite restabilirea jantei la o stare noua, asigurand circumferinta corecta. Sudarea este utila pentru rezolvarea fisurilor si gaurilor, iar vopseaua lucioasa finiseaza jantele.

Daca jantele au zgarieturi superficiale, atunci problema poate fi rezolvata si independent. Obtineti doar o vopsea metalica argintie, o vopsea transparenta pentru corp, chit pentru corp si smirghel. Roata trebuie demontata si spalata bine, zona afectata trebuie slefuita cu atentie pentru a netezi si a elimina zgarieturile. La final, folositi doar un degresant pentru a curata si acoperi daunele cu amestecul de chit si catalizator, intins cu o spatula. In cele din urma, este necesar sa slefuiti, lasati-l sa se usuce si slefuiti din nou pana cand prezenta umpluturii nu mai este evidenta.

Designul este mai exclusivist si mai nou, cu un caracter mai sportiv. Din punct de vedere estetic, jantele din aliaj sunt cu siguranta mai placute si mai apreciabile, montate pe modelele cu segmente superioare, pe masinile cu performante superioare, preferate pentru performantele lor tehnice ridicate.

Pentru indreptat jante masina este indicat sa duci doar jantele care pot sa fie reparate, pentru ca nu toate pot fi reconditionate. In cazul in care din jante lipsesc parti, suprafata lor este crapatat sau sunt mult prea strambe pentru a fi indreptate sau sunt sparte in timpul procesului de indrepatare, ceea ce se intampla uneori, atunci cand sunt excesiv de strambe, ele nu vor mai putea fi reconditionate. De aceea, este recomandat sa ascultati sfatul celor din service si daca acestia spun ca este necesar sa inlocuiti jantele, sa luati in calcul acest lucru.

Close