Cum te ajuta un nebulizator si care este rolul sau

Anumite afectiuni, cum ar fi astmul sau otita medie, necesita tratament ad hoc, pentru a permite cailor respiratorii inferioare sa isi faca treaba in mod corespunzator. Pentru altele, mai severe, cum ar fi fibroza chistica, este imperativ sa se trateze in fiecare zi. Pentru o livrare mai rapida a tratamentului, nimic nu este mai eficient decat un nebulizator. Poti gasi mai multe modele de nebulizatoare pe comenzi.ro.

Ce este un nebulizator electric sau inhalator?

Numit si inhalator electric, un nebulizator este un dispozitiv medical care va permite sa inhalati medicamente. Prin aerosolul in suspensie, picaturile fine sunt difuzate direct in gura, pentru o directionare mai precisa a produsului. Alimentat de electricitate, acest dispozitiv medical poate trata atat sugarii, cat si adultii, in functie de model. De obicei, pentru inchiriere in farmacii, dispozitivele conventionale sunt grele, voluminoase si zgomotoase. Poate fi coplesitor, mai ales cand sunteti bolnav, sa auziti ca dispozitivul nu este disponibil. A putea sa-ti permiti un dispozitiv de tratament la domiciliu ajuta multi oameni!

Cum folositi un nebulizator atunci cand aveti astm?

Un atac de astm poate fi dramatic, mai ales la un copil mic. Apoi este necesar sa actionati rapid si sa aveti un tratament adecvat. Utilizarea unui nebulizator permite livrarea mai rapida si mai directionata a tratamentului. Copilul se va putea relaxa mai repede. Puneti tratamentul in locul pentru acest lucru in dispozitiv si porniti-l. Compresorul va trimite aer in camera dispozitivului. Tratamentul este transformat in lichid si, prin urmare, in picaturi fine. Pozitionati masca pe nasul si gura persoanei aflate in criza. Este important ca aerul exterior sa nu treaca. Daca nu aveti o masca, ci un mustiuc, persoana ar trebui sa o stranga intre dinti si sa inchida gura. Aceasta, intotdeauna cu aceeasi grija de a nu inhala aerul din exterior. Persoana trebuie sa respire prin gura si sa inspire profund, cu gura deschisa (in cazul mastii), pentru a primi doza de medicament. In functie de model, de severitatea convulsiei si de tipul de tratament, este util sa faceti acest lucru timp de 5 pana la 15 minute.

Tip de dispozitiv

Exista mai multe tipuri de nebulizatoare. Unele masini va permit sa inhalati produsul prin aer. Acestea sunt cele mai clasice modele. Tratamentul intra apoi in plamani si bronhii. Veti gasi, de asemenea, inhalatoare electrice care actioneaza printr-un sistem de suprapresiune. Mai concentrata, actiunea patrunde in trompele eustachiene. Altii lucreaza cu ultrasunete. Vibratia si tratamentul intra in sinusurile maxilare. Nebulizatoarele cu ecran vibrant sunt mai mult destinate sa trateze bolile ORL, cum ar fi otita medie, sau racelile simple care impiedica nasul si gatul.

Format, zgomot si greutate

Mai putin voluminoase decat echipamentele de inchiriat in farmacii, nebulizatoarele sunt adesea relativ usoare. Livrate intr-o husa de transport sau prevazute cu maner, acestea pot fi introduse cu usurinta intr-o valiza. Rareori cantaresc mai mult de 3 kilograme. Dimensiunile lor le permit sa fie depozitate cu usurinta intr-un dulap, intre doua utilizari. Zgomotul, exprimat in decibeli, va fi, de asemenea, mai silentios decat dispozitivele de inchiriat. In general, este in jur de 60 pana la 70 de decibeli.

 

Close