Curatarea aparatului de aer conditionat

Odata cu modificarea conditiilor de clima, aparatul de aer conditionat dintr-o incapare este utilizat tot mai mult pe parcursul unui an. Sezonul cald cu temperaturi de peste 25 grade Celsius incepe in luna mai si se incheie in luna octombrie, deci aproape 6 luni pe an.

Acesta este intervalul in care aparatul este utilizat cu functia de racire. Dar si in restul anului, aparatul de aer conditionat ieftin incepe tot mai mult sa fie folosit si in sezonul rece cand devine importanta functia de incalzire. Fiind un bun utilizat 6 luni sau chiar tot anul, este util sa stii cateva lucruri si despre cum trebuie intretinut si curatat un aparat de aer conditionat. Fiecare componenta poate fi igienizata chiar de catre utilizatori sau de o firma specializata daca este ceva mai dificil.

Frecventa cu care este recomandata igienizarea depinde de cate de mult mult este folosit dar de obicei este de ajuns o data sau de doua ori pe an. In cazuri mai speciale este recomandata curatarea la fiecare trei luni.

Componentele care pot fi igienizate si cum pot fi curatate

Componentele care sunt detasabile sau la care se poate ajunge cu usurinta sunt ventilatorul, condensatorul, filtrele de aer, carcasa unitatii interioare si unitatea exterioara.

In materie de solutii dezinfectante pe piata au aparut tot mai multe spray-uri pentru AC, dar pot fi folosite orice alte soltii de curatat pe care le ai la dispozitie in bucatarie. Mai mult decat atat o solutie de curatat eficienta poate fi pregatita in casa.

Dizolva intr-o masura de apa o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu si trei linguri de otet si vei obtine o solutie consistenta pentru curatare. Nu este necesara adaugarea unui component degresant pentru ca majoritatea impuritatilor sunt particule de praf, dar daca preferi poti adauga si detergent de vase in compozitie.

Odata ce aparatul de aer conditionat Bucuresti a fost scos din priza pentru a evita orice accident, prima componenta care poate fi detasata este carcasa unitatii interioare. Pe interiorul acesteia se acumuleaza urme de praf si este un mediu propice pentru bacterii.

Fiecare dintre cele doua unitati are cate un ventilator, acesta poate fi curatat tot cu un spray special sau alte solutii pe care le ai la indemana.

Filtrele de aer, pot fi detasate din unitatea interna si este important sa fie curatate imediat ce s-au depus urme  de praf, intrucat de calitatea si intretinerea filtrelor depinde eficienta lor de a filtra aerul. Dupa o perioada de functionare in care sunt bine intretinute este recomandata inlocuirea acestora cu unele noi.

Condensatorul se gaseste in unitatea externa si are rol in randamentul aparatului intrucat transforma agentul frigorific in lichid rece. Fiind parte din unitatea externa, pe acesta se depune un strat considerabil de murdarie si praf. El poate fi curatat odata cu unitatea externa sub un jet puternic de apa si produse de curatare.

Close