Decorarea casei de Crăciun: cum obții o atmosferă de poveste

O atmosferă magică și în același timp confortabilă în timpul sărbătorilor de iarnă poate fi realizată într-o varietate de stiluri, în funcție de preferințele individuale ale fiecăruia. Un univers alb sau unul tradițional în roșu și auriu, fiecare decor de Crăciun poate fi personalizat. Pentru a crea atmosfera dorită în preajma sărbătorilor de iarnă, iată câteva sfaturi utile.

Înainte de a-ți decora casa de Crăciun: găsește inspirația potrivită

Înainte de a ajunge la transformarea camerei de zi într-o cameră de poveste, este recomandat să îți definești clar obiectivul pentru a nu risipi timp și energie în mod inutil. Un decor frumos de Crăciun necesită armonie. Depinde doar de tine să găsești inspirație în funcție de stilul pe care îl ai sau de noile tendințe în materie de decorațiuni.

Apoi poți trece la ideile de decorat. Poți urma tradiția creând un decor în roșu și verde, în mod clasic sau poți juca cartea de aur pentru a adăuga o notă de magie atmosferei create. Poți îndrăzni să alegi rozul pal pentru a urma tendințele naturale sau nuanțele pastelate în nuanțe de roz, violet sau albastru pentru a aduce un plus de originalitate atmosferei create.

Cu indicii de îngheț, cristale și reflexii argintii, un Crăciun complet alb reprezintă o tendință atemporală de a crea o ambianță poetică și strălucitoare. Indiferent de ce culori vei alege pentru a realiza decorul de Crăciun, nu uita să păstrezi echilibrul necesar în toate și să eviți decorațiunile în culori stridente.

Sfaturi pentru decorarea casei pas cu pas

Configurează bradul de Crăciun și decorul acestuia

casa de craciunElement esențial al decorului pentru sărbătorile de iarnă, bradul reprezintă principalul punct de atracție. Un brad artificial (info aici) sau un brad natural, unul verde clasic sau cu efect de zăpadă, bradul stă semeț în mijlocul camerei de zi sau lângă șemineu pentru a crea atmosfera de poveste dorită în prag de sărbătoare.

Decorează bradul după gusturile personale cu globurile de Crăciun potrivite, cu ghirlande sau cu diverse accesorii de atârnat, fără a uita de instalația de luminițe colorate sau în nuanțe de alb cald.

Decorează-ți masa ca să fie gata să aștepte oaspeții

Dacă ai ales să inviți la tine oaspeți de sărbători, trebuie să ai grijă de modul în care arată masa. Ia în considerare folosirea unei fețe de masă cu motive de Crăciun și de folosirea unor șervețele de masă care respectă aceleași cerințe.

Poți alege, de asemenea, o față de masă albă frumoasă pe care să pui diverse accesorii de decor. De exemplu, în centru poate sta o coroană cu lumânări care creează o atmosferă festivă. Nu uita și de măsuța de cafea pe care o poți decora în mod simplist, dar extrem de atractiv.

Decorează ferestrele și geamurile

Pentru a te bucura de decorațiunile de Crăciun din grădină, nu uita să creezi diverse modele pe ferestre. Fulgii de zăpadă, figurinele sau animalele, precum și inevitabilul ren pot împodobi cu succes geamurile care oferă o priveliște minunată spre grădina decorată, de asemenea, de poveste.

Trebuie doar să te echipezi cu un șablon și cu un spray care creează efectul de zăpadă sau poți opta pentru autocolante decorative. Pe pervaz, poți pune lumânări sau luminițe colorate într-o vază de sticlă transparentă, creând astfel un decor modern. Cu toate acestea, nu uita că trebuie să eviți aprinderea lumânărilor prea aproape de perdele.

Decorează și exteriorul casei

Nu neglija iluminatul grădinii sau terasei, pentru că acestea pot fi o plăcere pentru oaspeți sau pentru vecinii tăi. În jurul copacilor, poți atârna diverse lumini. De ușa din față, atârnă o coroană de Crăciun, iar câteva ramuri de vâsc oferă garanția unui Crăciun natural și extrem de popular.

În partea de sus a ușii poți alege câteva ghirlande suspendate, iar personaje precum Moș Crăciun, elfii sau oamenii de zăpadă pot da tonul petrecerii chiar de la poarta de la intrare.

Close