Diferenta dintre sarea de masa si sarea de Himalaya

Sarea de Himalaya poate fi folosita in locul sarii rafinate din comert. Este o sare pura care nu este tratata chimic, nu contine aditivi si are un gust mai bun decat sarea de masa. Contine 84 din cele 92 de minerale si oligoelemente gasite in corpul uman. Culoarea roz a sarii de Himalaya se datoreaza continutului sau de oxid de fier.

Sarea de Himalaya mentine niveluri optime de umiditate in organism, ceea ce este esential pentru buna functionare a proceselor metabolice si pentru functionarea eficienta a celulelor. In plus, aceasta sare este folosita pentru detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor din organism printr-o baie minerala. Sarea de masa poate fi obtinuta din apa de mare sau din blocuri de sare. Acesta din urma este intens procesata si nu contine niciun mineral, cu exceptia sodiului. Sarea de masa este tratata cu iod, un mineral care ajuta creierul. Aceasta substanta care contine adesea aluminiu, care are efecte negative asupra sanatatii.

Beneficii sare de Himalaya:

– Faciliteaza absorbtia nutrientilor din alimente;

– Mentine sanatatea sistemului cardiovascular;

– Sustine functia respiratorie;

– Echilibreaza pH-ul organismului;

– Reduce semnele de imbatranire

– Imbunatateste calitatea si durata somnului;

– Previne spasmele musculare;

– Intareste oasele;

– Imbunatateste circulatia sangelui;

– Previne deshidratarea;

– Poate reduce simptomele febrei si gripei.

Sarea de Himalaya este extrasa din regiunea Punjab a Pakistanului modern. Este folosita in principal ca aditiv alimentar, dar este folosita si ca material pentru gatit, iluminat decorativ si tratamente spa. Sarea este comercializata cu mentiuni de sanatate, dar nu exista dovezi clinice care sa sustina astfel de afirmatii. Sarea de Himalaya este similara chimic cu sarea de masa. Unele saruri raspandite pe scara larga in Himalaya sunt nepurificate din cauza impuritatilor si nu sunt potrivite pentru utilizare ca hrana sau sare industriala. Unele cristale de sare din aceasta zona sunt de un alb pal pana la limpezi.

Analiza arata ca principalul continut de sare din Himalaya este de aproximativ 96% clorura de sodiu, restul fiind minerale tipice. Sarea de Himalaya este similara din punct de vedere nutritional cu sarea de masa obisnuita, desi ii lipseste iodul benefic adaugat sarii de masa iodate din comert. Sarea de Himalaya este folosita pentru a asezona alimentele. Impuritatile care ii confera nuanta sa deosebita de roz au dus la conceptia gresita ca este mai sanatoasa decat sarea obisnuita de masa. Nu exista dovezi stiintifice care sa sustina aceasta afirmatie. Sarea de Himalaya este, de asemenea, folosita pentru a face „lampi de sare”, in care becurile sunt plasate in blocuri goale de sare de Himalaya pentru a emana o nuanta roz.

Sarea de Himalaya este folosita si pentru bai racoritoare, relaxare sau Terapiesare. Acest lucru ii aduce beneficii datorita compozitiei sale. Sarea roz de Himalaya este bogata in oligoelemente, in special fier, calciu si potasiu, care favorizeaza regenerarea sangelui. Ca un antidot puternic, are proprietati care distrug substantele nocive si metalele grele din organism. In plus, pe termen lung, dizolva depozitele de calciu si are un efect benefic asupra afectiunilor precum osteoartrita, artrita, reumatismul dismorfic sau litiaza renala si biliara.

Principala intrebare pusa de cei care nu au gustat sare roz este daca are un gust diferit de cel traditional. Raspunsul este in mare parte nu. Mai exact, ar trebui sa fie aproximativ similar cu aromele traditionale de sare, desi mineralele pe care le contine pot duce la o aroma mai subtila. Deci cele doua saruri sunt diferite in ceea ce priveste prelucrarea si nu foarte diferite in ceea ce priveste gustul. Prin urmare, sarea roz de Himalaya este mai sanatoasa pentru organism si mentine electrolitii de care organismul are nevoie.

Cele 2 saruri sunt aproape la fel, dar acolo unde sunt folosite pentru ingrijire, poti vedea ca diferitele beneficii sunt mai proeminente, dar ambele ofera un efect relaxant utilizatorului. Recomandarile sunt sa folosesti sare de mare pentru reincarcare si relaxare, iar sarea de Himalaya pentru relaxare, conditionare si prevenire.

Close