Durata de viață a tâmplăriei de aluminiu

Tâmplăria de aluminiu are o rezistență specială și nu necesită armături suplimentare. Există două clase de produse și anume tâmplărie de aluminiu fără barieră termică și tâmplărie de aluminiu cu barieră termică. Profilele de aluminiu fără barieră termică (cu o cameră unică), sunt recomandate pentru uși și pereți despărțitori interiori, zone tehnice, zone industriale, la un preț relativ mic. Tâmplăria de aluminiu cu barieră termică din poliamidă oferă o izolare termică îmbunătățită prin reducerea efectului conductivității termice a metalului.

Poți alege ferestre din tâmplărie de aluminiu, utilizând un calculator termopane, pentru a vedea care este costul lor în funcție de preferințele tale. Pe lângă tâmplăria de aluminiu, numărul de canaturi, numărul de camere și calitatea geamului, sunt de o mare importanță.

Până de curând, tâmplăria din aluminiu a fost mai puțin populară și, chiar a fost neglijată în comparație cu tâmplăria din PVC sau tâmplăria din lemn. Astăzi, numeroase soluții de proiectare și tehnici inovatoare, permit ferestrelor din aluminiu de calitate să concureze cu încredere pe piața inundată de numeroși producători de ferestre din PVC. Tâmplăria din aluminiu se realizează prin  presarea la cald a unui aliaj de aluminiu, care include aditivi precum magneziu și siliciu, care sunt uneori înlocuiți cu cupru. Datorită acestor componente, materialul final capătă indicatorii necesari de rezistență și capacitatea de a rezista la sarcini grele. Grosimea pereților ferestrelor de aluminium, de regulă, este de 1,5-2 mm, dar există și profile ușoare cu grosimea de 1,2-1,3 mm.

Rezistență mare la condițiile atmosferice

Datorită utilizării aditivilor, este posibil să se obțină un profil care să reziste la geamuri termopan de aproape orice greutate și configurație. Acesta a devenit un avantaj competitiv major în alegerea ferestrelor din tâmplărie de aluminiu. Ferestrele din aluminiu nu sunt deteriorate de ploaie și zăpadă, lumina soarelui, schimbări de temperatură și chiar ploi acide. Acoperirea cu un strat special de pulbere, crește stabilitatea materialului. Mulți producători oferă garanții pentru tâmplăria de aluminiu produsă de aceștia, timp de 50 – 80 de ani. Acesta este un avantaj imens pentru ferestrele din tâmplărie aluminiu față de ferestrele din tâmplărie PVC sau lemn.

Tâmplărie de aluminiu – limitator de deschidere

Tâmplăria de aluminiu este de înaltă calitate, are un nivel ridicat de etanșeitate, de fapt, datorită acestei caracteristici, este utilizată pe scară largă în case și apartamente. În cazul ferestrelor vechi din lemn, datorită prezenței fisurilor, care nu pot fi obținute cu ferestrele din aluminiu, se asigură cantitatea necesară de aer proaspăt. Prin urmare, odată cu instalarea de noi ferestre din tâmplărie aluminiu, va trebui să se țină cont de sistemul de ventilație. De regulă, se utilizează un limitator de ventilație  cu fixare într-o anumită poziție. În cazul tâmplăriei din aluminiu, limitatorul are o formă ușor diferită, deoarece fagurii obișnuiți nu corespund proiectării și metodei de instalare. Există alte tipuri de limitatoare cu forme diferite și pot fi instalate în 10-12 poziții diferite, asigurând nivelul de ventilație necesar. Deschiderile care au fost folosite pentru ventilație în urmă cu câteva decenii, pot face acum parte din construcția oricărei tâmplării de aluminiu. Pentru a afla prețul celor mai bune ferestre din tâmplărie aluminiu, intră pe site-ul tamplarie.com și accesează calculatorul termopane, alegând opțiunile dorite.

Close