In ce consta medicina muncii si de ce este necesara?

 

 

Medicina muncii Bucuresti reprezinta specialitatea medicala ce monitorizeaza adaptarea omului la munca. Medicii care se ocupa de medicina muncii detin un bagaj vast de cunostinte din multe specialitati medicale. Obiectivul lor principal il prezinta managementul bolilor profesionale si a accidentelor de munca precum și cu promovarea sanatatii muncitorilor in campul de munca. 

La angajare fiecare persoana trebuie sa prezinte un certificat medical, care constata aptitudinea pentru a presta acea munca. Angajatorii trebuie sa asigure accesul salariatilor la serviciul de medicina muncii pentru ca este dreptul lor.

Supravegherea starii de sanatate a angajatilor se face prin intermediul diverselor examene medicale. In urma acestora, medicul va decide daca angajatul este:

  • Apt din punct de vedere medical si poate desfasura munca respectiva,
  • Apt conditionat daca capacitatea muncitorului este conditionata de respectarea unor recomandari de tip medical,
  • Inapt temporar in munca daca acea persoana sufera de ceva afectiuni si nu este pregatita sa lucreze pe acel post. In aceasta situatie starea de sanatate trebuie reevaluata. 
  • Inapt permanent in munca cand arata incapacitatea permanenta a unei persoane de a se angaja pe acel post.

Atunci cand o persoana este inapta de a intra intr-un colectiv de munca apare existenta unei boli care pune in pericol sanatatea celorlalti angajati

Pentru a indeparta orice fel de risc este necesar sa iti faci analizele in cadrul unei clinici specializate. Medicii care lucreaza aici iti pot elibera o adeverinta medicina muncii la nevoie.

Este absolut necesar sa faceti un control medical pentru ca examinarile specifice indica starea de sanatate. Pentru persoanele care lucreaza in anumite profesii cum ar fi sanatate sau invatamant se fac analize medicale cu respectarea actele normative. Inspectarea starii de sanatate se face cu mare atentie la detalii si cu aparaturi medicale moderne.

În urma controlului medical si a efectuarii analizelor necesare, se va vedea daca o persoana este apta sau nu pentru munca. 

Daca sunteti interesati de servicii de medicina muncii Clever Med va pune la dispozitie servicii de cea mai buna calitate Medicii specializati va asteapta la sediul clinicii cu o oferta personalizata sau ii puteti gasi online pe pagina oficiala www.clevermed.ro 

Calitatea rezultatelor analizelor medicale este verificata prin intermediul testelor de control zilnice. Aceasta clinica respecta cu precizie cerintele de calitate ale standardelor europene si va ofera o gama vasta de avantaje. Beneficiati de rezultate optime si bucurati-va de eficienta analizelor medicale la o clinica de renume. 

Close