O campanie SEO se dovedeste a fi mereu o investitie foarte buna!

Daca doriti sa creati o constientizare a brand-ului pe termen lung, sa va extindeti publicul tinta si sa obtineti mai multe venituri, atunci optimizarea motoarelor de cautare este cruciala. Sa ne uitam la 10 beneficii semnificative ale SEO pentru afacerea ta si cum le poti realiza.

Un site care ocupa locul inalt in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare este de obicei considerat de inalta calitate si de incredere de catre motoarele de cautare, iar acest lucru, la randul sau, creste credibilitatea afacerii tale. Petreci timp imbunatatind si adaugand continut pe site-ul tau, crescand viteza site-ului si cercetand cuvinte cheie pentru a-ti ajuta site-ul sa se claseze si mai sus.

In afara de timp, daca te descurci singur, SEO nu costa nimic fata de alte strategii de marketing, cum ar fi plata pe click. Motoarele de cautare iti acceseaza cu crawlere site-ul 24/7, promovand continut util si ajutandu-te sa gasesti noi clienti in mod organic. Pentru a profita la maximum de eforturile alocate de o campanie de optimizare SEO, aloca o parte din timpul tau revizuirii continutului de pe site-uri cu clasare mai inalta din nisa in care activezi si urmareste sa scrii continut care este mai bun decat al lor. Apoi, distribuie continutul  pe platformele sociale.

Continutul original si SEO lucreaza mana in mana. Prin crearea de continut util pentru vizitatori, inclusiv text, imagini si videoclipuri, site-ul se va clasa mai bine in rezultatele cautarii. Dar o agentie SEO te poate sprijini si in eforturile de marketing de continut. Asigura-te ca continutul este de inalta calitate si optimizat pentru cuvintele cheie pentru care doresti sa te clasezi si, deoarece motoarelor de cautare le place reinnoirea, actualizeaza-ti continutul in mod regulat.

Strategiile de marketing neplatite (SEO) si platite (PPC) functioneaza fantastic de bine impreuna. PPC ajuta site-ul sa apara in partea de sus a rezultatelor cautarii platite, in timp ce SEO face acelasi lucru in mod organic. Aparitia ambelor rezultate in partea de sus a paginii cu rezultatele motorului de cautare creste credibilitatea brand-ului si arata ca nu doar arunci bani in publicitate pentru a fi in top. Puteti utiliza SEO pentru a-ti maximiza campaniile PPC – de exemplu, o pagina de rang inalt poate functiona si mai bine daca o utilizezi ca parte a publicitatii PPC, mai ales daca cuvantul cheie are un cost-per-click scazut.

Concurentii tai probabil vor investi in SEO, ceea ce inseamna ca si tu ar trebui. Cei care investesc mult in SEO depasesc adesea concurenta in rezultatele motoarelor de cautare si castiga cota de piata. Daca consideri ca rezultatele de pe prima pagina a unei cautari Google obtin peste 90% din trafic, nu iti poti permite sa nu fii acolo, mai ales daca sunt concurentii tai. Incepe prin a-ti identifica concurentii, analizeaza punctele forte si punctele slabe ale acestora si crearea si gestionarea reputatiei  online. Apoi, asigura-te ca site-ul se incarca rapid si este compatibil cu dispozitivele mobile, creaza cel mai bun continut posibil si concentreaza-te pe oferirea celei mai bune experiente pentru utilizator. Cel mai indicat este sa apelezi la serviciile SEO profesionale de la PSK!

Close