Pasii necesari pentru un cabinet medical paperless

Eliminarea tuturor tipurilor de hartie dintr-un cabinet medical nu este o sarcina usoara, dar nu este nici imposibila. Este mai mult decat digitalizarea dosarelor clinice. Un cabinet medical fara hartie se ocupa de intregul proces al unui pacient in mediul online, adica totul este monitorizat in timp real din momentul in care pacientul este internat si pana la externare. Pe langa serviciul rapid, proiectul se desfasoara in etape si reduce costurile de cumparare a consumabilelor, chiar si in consumul de energie electrica. Exista cativa pasi importanti pentru a face viabil un proiect pentru un cabinet medical paparless.

Atentia unui unui cabinet medical incepe deja sa genereze informatii in momentul in care pacientul intra in receptie. Cartografierea fluxului de lucru si a traiectoriei pacientului in cadrul institutiei va clarifica managerilor cantitatea de hartie generata si ce poate fi automatizat. Un soft stomatologic gratuit de management al cabinetului combinat cu o consultanta va ajuta la realizarea proiectului.

Pentru ca institutia sa poata oferi ingrijiri fara utilizarea hartiei, este necesara digitalizarea completa a partii de ingrijire (zone tehnice precum banca de sange, laborator de analize clinice si farmacie), ca si in cazul celui administrativ (financiar, resurse umane, contabil si juridic). Pentru aceasta, cabinetul poate alege sa achizitioneze echipamentul necesar sau sa angajeze o companie terta pentru aceasta optiune, cum ar fi externalizarea IT.

Pe langa obtinerea de noi computere, imprimante si servere, este necesara achizitionarea unui software de calitate. Acesta trebuie sa poate automatiza toate procesele din sistemele cabinetului medical precum aplicarea medicamentelor eliminarea tuturor documentelor tip hartie, cum ar fi inregistrarile de ingrijire, control a pacientilor si spitalizari.

Programele de gestiune necesita perfectionarea angajatilor

O schimbare de cultura este esentiala pentru succesul proiectului. Fara hartie, este necesar ca angajatul sa stie cum sa opereze sistemele care stocheaza dosarele clinice si informatiile despre pacient. Pentru a face acest lucru, toti angajatii implicati in proces trebuie sa beneficieze de formare periodica privind sistemele tehnologice si noile practici de care are nevoie proiectul.

Intr-un mediu in care documentele nu mai sunt perisabile, informatiile trebuie sa fie de incredere si recuperarea datelor pacientului trebuie sa fie online, certificarea digitala este esentiala. Pe langa garantarea legala a documentelor electronice, ofera avantaje de securitate pentru medici si, impreuna cu dosarul electronic al pacientului, reduce costurile de imprimare.

Digitalizarea documentatiei medicale este esentiala pentru a asigura tratarea corecta a datelor pacientului si de a face o esentiala comunicare online medic pacient. Managementul clinic, precum si ingrijirea pacientului, arunca in fiecare zi un numar mare de documente. Este necesara stocarea, organizarea si coordonarea cu alte zone, si astfel sa se garanteze accesul si tratarea acestor date de catre profesionistii centrului medical.

Asigurarea confidentialitatii si protectiei datelor sensibile in era digitala este mai mult decat necesara in aceste zile. Digitalizarea documentatiei medicale, si mai precis a dosarelor medicale, va fi cheia in acest proces. Cel mai important lucru pentru personalul sanitar este ingrijirea pacientului. Pe baza acestui fapt, s-a dezvoltat un sistem de tratare, editare si stocare a dosarelor medicale digitalizate bazate pe sabloane.

Cu ajutorul unui sistem de gestiune online, va fi mult mai simplu sa obtii rezultate favorabile

Atunci cand tot sistemul este digitalizat este mult mai usor si pentru medic si pentru pacient sa obtina cele mai bune rezultate, fara sa fie necesar sa stocheze hartii. S-a constatat ca programarile care sunt trimise pe mail ajung mai repede si mai usor la pacient, fara sa fie necesar ca acesta sa stea cu grija hartiei pentru a nu o pierde si fara sa existe riscul de a nu mai ajunge deloc la programare pentru simplul fapt ca a pierdut biletelul.

Close