Indiferent de tipul de eveniment pe care dorești să îl organizezi (nuntă, botez, ziua de naștere, seminar etc.), rezervarea restaurantului este un pas care nu trebuie trecut cu vederea. Iată câteva sfaturi pentru a evita să greșești și să ai surprize proaste la sosire.
Sfat 1: Fă-i alegerea corectă
Ce ton vrei să dai evenimentului tău? Mai întâi trebuie să îți definești clar nevoile și constrângerile înainte de a a alege un restaurant nuntă: buget, număr de oaspeți, stilul locului și atmosfera dorită, cazare sau nu, servicii suplimentare.
În plus, asigură-te că locul este ușor accesibil și bine deservit de diferite mijloace de transport. Dacă nu este cazul și locul de recepție este foarte izolat, ia în considerare închirierea de mașini sau rezervarea taxiurilor pentru a-ți aduce oaspeții fără dificultate.
Sfat 2: Nu aștepta până în ultimul minut pentru a rezerva
Pentru a asigura organizarea perfectă a evenimentului tău, este important să respecți o planificare. Și printre primele lucruri de făcut: rezervă-ți sala de recepție. Acest lucru este și mai adevărat când vine vorba de o sărbătoare solemnă precum o nuntă sau botez. De asemenea, informează-te despre disponibilitatea locului înainte de a te îmbarca în procedurile logistice. Și nu uita că în afara celei mai populare perioade (din mai până în septembrie), se pot obține reduceri destul de interesante. Depinde de tine să vezi dacă evenimentul se pretează.
Sfatul 3: Citește cu atenție rândurile foarte mici din partea de jos a contractului
Vizitarea unui restaurant botez sau nuntă este evident crucială, dar este la fel de important să citești în detaliu contractul de rezervare pentru a te asigura ce este sau nu luat în considerare în prețul propus: capacitatea recepției, mobilierul asigurat, camerele puse la dispoziție, așternutul, amperajul camerei, timpii de intrare și ieșire, electricitate… Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării pentru a evita surprizele neplăcute la sosire.
Sfat 4: Atenție la furnizorii și restricțiile impuse
Când îți rezervi locul de recepție, informează-te despre serviciile care sunt obligatoriu incluse în contract. Într-adevăr, unele companii de închiriere insistă să folosească furnizori proprii de servicii, deoarece, pe de o parte, primesc un comision pentru aceste servicii și, pe de altă parte, acest lucru le garantează un nivel de exigență și fiabilitate, ceea ce este important pentru imaginea lor față de publicul larg. Află despre lista furnizorilor de servicii solicitați (florărie, fotograf, decorator, catering, DJ, serviciu de curățenie etc.) și asigură-te că nivelul lor de servicii corespunde nevoilor și bugetului tău.
Sfatul 5: Asigură-te că oaspeții nu vor dormi afară
Poate părea banal, dar o capacitate limitată de cazare poate fi o problemă dacă nu te-ai gândit la locuri suplimentare pentru a asigura nopțile tuturor oaspeților tăi. Asigură-te că acest restaurant este situat în apropiere de cabane, hoteluri sau pensiuni ușor accesibile.
Sfat 6: Întâlnește-te înainte de a te decide
Când ești singurul responsabil cu rezervarea unei locații nuntă, există riscul mare de a uita sau de a subestima anumite aspecte legate de configurația locului și de ce poți face cu el. De asemenea, nu ezita să vizitezi locurile alături de alte persoane pentru a avea mai mulți ochi pentru detalii de care tu ai uitat.
Înainte de vizită, poți, de exemplu, să intervievezi pe cei din jur (oricum preferă să ai discuții cu un prieteni atent selectați în a-ți oferi sprijinul) și să enumeri toate întrebările (practice, tehnice, logistice etc.) care îți vin în minte legate de organizarea nunții tale. Astfel, în ziua vizitei, poți revizui fiecare detaliu și poți aduna toate informațiile de care ai nevoie pentru a continua cu rezervarea.