Scopul aplicarii masurilor de protectia muncii Bucuresti

 

Serviciu de prevenire si protectie a angajatilor este special creat pentru a-i mentine in deplina securitate la locul de munca.  Echipa de protectia muncii Bucuresti le ofera un plus de siguranta, tuturor muncitorilor, indiferemt de domeniul de activitate. Acestia au un nivel de pregatire ridicat, dat fiind faptul ca au urmat toate cursurile de specialitate impuse.Ei sunt in masura sa gaseasca solutii optime pentru diminuarea factorilor de risc care ar putea pune in pericol viata angajatilor. In functie de fiecare domeniu in parte exista cerinte legislative specific iar daca apar nonconformitati se aplica sanctiuni. 

Angajatorii au obligatia de a organiza activitatea de preventie, de a evalua riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala si de a instrui personalul cu privire la masurile de protectia muncii BucurestiNormele de securitate si sanatate in munca se aplica cu scopul de a asigura conditii optime de lucru si de a evita producerea accidentelor de munca.  Angajatorii trebuie sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru a preveni accidentele de munca care ar putea afecta in mod considerabil productivitatea companiei. 

Instruirea personalului la angajare este absolut necesara pentru a face cunoscute toate riscurilor specifice fiecarui loc de munca. Pe langa partea de teorie se fac si exercitii practice de acordare a primului ajutor pentru a ajuta angajatii sa inteleaga cum ar trebui sa gestioneze o astfel de situatie. Spre exemplu, in cazul aparitiei unui incendiu ei trebuie sa stie cum sa actioneze pentru limitarea pagubelor. Analiza riscurilor trebuie facuta cu scopul de a lua masurile necesare pentru protectia muncitorilor. 

In cazul producerii unui accident de munca, trebuie sa se comunice acest lucru Inspectoratului Teritorial de Munca. Se va face o cercetare amanuntita dupa producerea evenimentului pentru a se culege cat mai multe probe concludente. In cele din urma, se va stabili contextului in care s-a produs accidentul si cauza propriu zisa. Daca angajatul nu s-a supus intru totul normelor legale si nu a purtat echipament de protectie, acesta va fi sanctionat. Daca angajatorul nu a oferit angajatilor un cadru optim de munca si nu i-a informat cu privire la riscurile aparute, acesta va primi amenda. 

Se va verifica in mod constant aplicarea regulilor cu prvire la securitatea in munca cu scopul de a implementa masurile de securitate pentru impiedicarea producerii accidentelor de tot felul. Pe site-ul online www.protectia-muncii.org gasiti toate informatiile necesare cu privire la importanta serviciilor de protectia muncii Bucuresti.

 

Close