Tipuri de servicii funerare

Fiecare popor, religie, sat, oras are datinile sale la fiecare eveniment. Se poate intampla chiar de la un sat la celalalt datinile si obiceiurile sa difere. Fiecare persoana duce mai departe traditiile si pastreaza ce e mai bine astfel incat persoanele care mor sa fie comemorate si omagiate asa cum este normal.

In momentele tragice cand o persoana draga se stinge din viata e posibil sa nu cunosti toate traditiile si tipurile de servicii funerare Bucuresti pe care trebuie sa le urmezi. Pentru asta ai nevoie de o firma de pompe funebre ce vine in ajutorul tau cu tot ce ai nevoie. Apeleaza cu incredere si toate serviciile funerare vor fi facute ca la carte, urmand pas cu pas datinile si traditiile stramosesti.

Servicii funerare Bucuresti traditionale

Prin serviciile funerare traditionale intelegem ca are loc slujba de inmormantare asa cum se pastraza obiceiurile. Este cel mai obisnuit mod de comemorare funerara in care preotul tine o slujba la care asista persoane dragi si apropiati ai familiei. La finalul slujbei, defunctul este transportat la cimitir, acolo unde are loc inmormantarea. Si aici poate fi tinuta o predica de catre preot sau cei dragi din familie. Dupa inmormantare cei apropiati iau parte la o pomana adresata in cinstea persoanei decedata.

Inhumare directa

Are loc atunci cand familia nu doreste sa urmeze planurile traditionale prin care se organizeaza un priveghi si pomana. In acest caz inhumarea se face fara a mai necesita o predica a preotului. Totul decurge rapid si trupul defunctului este ingropat fara traditii si obiceiuri.

Slujba de pomenire

Unul din cele mai practicate servicii funerare este reprezentat de slujba de pomenire. In cadrul slujbei, preotul tine o predica in lipsa trupului persoanei decedate. Aceasta slujba de pomenire se poate tine si la cateva zile, luni, ani dupa moarte.

Priveghiul

Acest eveniment la care iau parte persoanele apropiate defunctului are loc inainte de inmormantare. De regula se tine si o slujba solemna iar persoanele din jur stau la capatai pana la inmormantare. Este o veghere asupra trupului care are loc fie acasa sau la capela. Oamenii cunoscuti vin in vizita pentru a-si arata respectul fata de persoana decedata si pentru a-i consola pe membrii familiei.

Acestea sunt doar cateva din zecile de servicii funerare care au loc atunci cand cineva drag se stinge din viata. Traditiile si obiceiurile stramosesti se pastreaza inca cu mare drag, asa ca este necesar sa apelezi la profesionisti ce stiu cum sa le puna in practica.

In astfel de momente nimanui nu-i mai sta gandul la organizarea unei pomeni, slujbe sau alt tip de funerarii. Firma de pompe funebre devine un partener de nadejde si te ajuta sa organizezi totul in bugetul pe care il ai la dispozitie.

Articol sustinut de PSK

Close