Totul despre pensule si pensule de machiaj. Tipuri

In multe ocazii, cand vom aplica orice produs cosmetic, ne informam despre caracteristicile sale, efectul pe care il produc, daca este mai bun sau mai rau decat altul… Acest lucru este ceva necesar si care ne va determina sa luam o decizie mai buna atunci cand alegem unul sau alt produs.

Cu toate acestea, exista multe alte ocazii in care unele dintre aceste produse cosmetice necesita un anumit tip de instrument sau ustensila pentru a fi aplicate pe piele si se poate intampla ca toata atentia acordata atunci cand alegeti acel produs sa fie trecuta cu vederea atunci cand alegeti instrumentul pentru aplicarea acestuia.

Cu siguranta vrei sa ai cel mai bun machiaj si pentru asta vei avea nevoie de pensule. Noile reguli de make-up implica folosirea unui numar mare de produse, dar si de pensule si instrumente pentru aplicarea produselor. Desi ai tendinta sa aplici multe dintre produse cu mana, aceasta nu este o solutie buna pentru tine. Vei obtine doar o distributie inegala a produsului, vei pierde foarte mult produs pe maini si vei crea urme inestetice pe fata. Aplica produsele utilizand pensulele potrivite si efectele nu vor intarzia sa apara.

Rezultatul acestui lucru? Posibilitatea ca efectul oferit de produsul cosmetic sa fie bun, dar nu atat cat ar fi putut fi daca ar fi folosit un element mai potrivit sau in stare mai buna pentru aplicarea acestuia.

Uneltele sau ustensilele folosite in machiaj sunt multe si, printre ele, una dintre cele mai populare sunt pensulele de machiaj, dintre care exista diferite tipuri, fiecare cu functii specifice si care, la fel ca aproape toate instrumentele, va necesita o serie de ingrijire pentru a-si prelungi durata de viata utila.

Pensule de machiaj. Care sunt acestea?

Pensulele de machiaj sunt instrumente folosite pentru a aplica mai usor si cu rezultate mai bune, anumite produse de machiaj pe piele. Printre aceste produse avem, de exemplu, baze de machiaj, anticearcan, farduri de obraz sau farduri de ochi.

Au un maner, care poate fi realizat din lemn, plastic, rasina sau orice alt material sintetic, alungit in forma pentru a putea fi tinut cu mainile mai confortabil (desi exista si perii cu un maner scurt mai compact pentru a facilita transportul lor intr-o geanta sau carcasa), atasat la o parte metalica numita ferula, si la capatul carora a introdus peri care sunt cei care vin in contact cu produsul cosmetic si cu pielea. Aceste peri pot fi de origine sintetica sau pot fi naturale de la animale, cum ar fi poneii sau capre.

Exista diferite tipuri de perie in functie in principal de lungimea si numarul de peri prin care se formeaza, astfel incat sa gasim perii mai groase si mai rotunjite, perii mai compacte si peri scurti, perii cu peri taiati in forma de pana etc… fiecare dintre ele sunt concepute pentru a aplica un produs sau pentru a obtine un anumit efect.

Aceasta ustensila isi are originea intr-una dintre civilizatiile de machiaj, din Egiptul antic, deoarece acestea au fost necesare pentru a putea aplica pulberile colorate folosite atunci. Alege pensule machiaj de buna calitate in momentul in care vrei sa obtii un machiaj perfect.

Pensula cu peri naturali sau sintetici

In acelasi mod in care o parte din tesaturile sau pieile naturale folosite la fabricarea articolelor de imbracaminte au fost inlocuite cu tesaturi sintetice sau piele, in cazul pensulelor de machiaj s-a intamplat acelasi lucru.

In acest caz, constatam ca ambele vor avea functii specifice, deoarece acele pensule cu peri sintetici sunt mai potrivite pentru aplicarea produselor cosmetice lichide sau mai grele, deoarece rezista mai bine trecerii timpului.

Close