Care este durata de ardere a unei centrale pe lemne Liepsnele

Autonomia reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte care ar trebui să te intereseze atunci când îți achiziționezi o centrală pe lemne. Importanța sa este bine justificată! De autonomie depinde cea mai mare parte a confortului de care te bucuri ca proprietar al unei centrale pe lemne, iar de aceea trebui să alegi o centrală pe lemne cu autonomie cât mai extinsă. 

Care este varianta ideală? Ei bine, ar trebui să alegi o centrală pe lemne cu autonomie de cel puțin 24 de ore. Astfel, nu vei alimenta decât o singură dată pe zi, ceea ce sigur te va încânta.

De ce contează atât de mult să alegi o centrală cu autonomie mare? Ei bine, răspunsul este simplu: pentru a o alimenta cât mai rar. Poate fi foarte neplăcut să fii nevoit să alimentezi centrala de 2-3 ori pe zi, iar uneori chiar și noaptea, așa că poți evita aceste momente deloc confortabile alegând o centrală pe lemne cu autonomie cât mai extinsă.

Liepsnele – centrale cu autonomie record

Dacă te întrebi și tu care este autonomia unei centrale Liepsnele sau care sunt cele mai bune centrale pe lemne din România din punct de vedere al autonomiei, atunci ai ajuns la locul potrivit. Răspunsul îl primești de la noi.

În cazul centralelor pe lemne clasice de la Liepsnele vorbim despre o autonomie de până la 30 de ore atunci când o alimentezi cu lemn de foc. De asemenea, centralele Liepsnele sunt disponibile și în varianta Universal. În acest caz, acestea pot fi alimentate și cu cărbuni, caz în care putem vorbi despre autonomii mult mai mari. Mai exact, este vorba despre o autonomie de până la 7 zile. Ceea ce este grozav!

Ce face ca autonomia să fie atât de extinsă? Ei bine, este vorba înainte de toate despre principiul de ardere. Principiul de ardere tip lumânare poate garanta o autonomie foarte extinsă, iar de aceea ar trebui să ai în vedere centralele pe lemne recomandate în rândurile de mai sus.

De asemenea, e nevoie de o structură simplificată care să favorizeze un timp de ardere cât mai îndelungat. Calitatea materialelor folosite pentru construirea cazanului poate favoriza, de asemenea, autonomia obținută în timpul arderii.

Ce poți face pentru a îmbunătăți autonomia unei centrale

Este multe metode de a obține o autonomie cât mai generoasă, iar la acestea poți apela ori de câte ori îți propui să sporești autonomia pe care ți-o oferă centrala ta pe lemne. 

În primul rând, ar trebui să folosești doar lemn de foc cât mai uscat, astfel încât arderea să fie cât mai curată și mai eficientă. Cu cât gradul de umiditate este mai scăzut, cu atât șansele de a obține o durată de ardere mai mare cresc și ele la rândul lor.

De asemenea, este important ca locuința ta să fie cât mai bine izolată, astfel încât căldura să rămână în interior cât mai mult timp. Astfel, centrala nu va mai fi nevoită să funcționeze mereu la capacitate înaltă, așa că se va obține și o autonomie record.

Acestea fiind spuse, dacă îți dorești o centrală cu o autonomie cât mai extinsă, ar trebui să îți achiziționezi o central pe lemne marca Liepsnele. Te vei bucura de foarte mult confort dar și de costuri reduse pentru încălzire!

Close