Cum ar trebui să fie parfumul pe care îl folosești vara?

În timpul zilelor de vară, când petreci din ce în ce mai mult în aer liber și pe plajă, există anumite lucruri pe care trebuie să le iei în calcul și la care trebuie să te gândești: într-un mediu atât de frumos, nu ai vrea să strici atmosfera cu parfumul tău prost ales, nu?

Cel mai bun loc pentru a începe cercetarea pentru cel mai potrivit parfum arăbesc ești tu. Gândește-te la viața ta de zi cu zi. Ce parfumuri îți plac foarte mult? Dacă nu ai multă experiență, ar trebui să iei în considerare produsele pe care le folosești pe corp și alte parfumuri speciale de care te bucuri în viață. Șamponul care îți place în baie, mirosul cremei care îți place după duș sau chiar mirosul de tutun din țigara pe care o fumezi. Toate aceste exemple pot fi un început excelent pentru găsirea parfumului ideal. Poți căuta parfumurile din produsele pe care le iubești în note de parfum apropiate.

Testerul este o referință bună pentru parfumul potrivit

Cel mai bun mod de a găsi parfumul potrivit pentru tine este să-l încerci. Punctele de căldură de pe încheietura mâinii, cotului sau corpului sunt cele mai bune locuri pentru a încerca acest lucru. Poți percepe cu ușurință mirosul real al parfumului pe care îl aplici aici. Notele de vârf ale unui parfum țin literalmente 15-30 minute. Dacă rămâi fără ele, ai pierdut șansa de a fi un parfum bun pentru tine. Esența parfumului apare după amestecarea în pielea ta și, în mod natural, acest proces nu are loc în câteva secunde. De asemenea, chiar și factorii de mediu îți vor oferi o idee despre cum va arăta mirosul parfumului asupra ta.

Mirosul unui parfum de vară este o minciună?

Pentru aceasta, trebuie să alegi cel mai potrivit parfum pentru tine în timpul verii. Pe de altă parte, designerii care introduc noi parfumuri în lume nu sunt de acord dacă mirosurile pot fi separate în vară sau iarnă.

Mulți experți în parfumuri spun că diviziile precum apa de toaletă sau apa de parfum, care sunt preferate a fi utilizate în ciclurile sezoniere, sunt în întregime alcătuite din tactici de marketing. Aceste distincții inventate de mărci nu înseamnă prea mult în sens universal.

Principiul de lucru al parfumului: temperatura

Pe de altă parte, parfumul pe care îl folosești în sezonul estival, când temperaturile cresc, are o mare importanță. Deoarece principiul de lucru al parfumului depinde în totalitate de temperatură. Parfumul este de fapt format din molecule aromatice care funcționează într-un mediu neutru. Când aceste molecule intră în contact cu pielea, încep să se evapore de la căldură și își eliberează parfumul atunci când ajung în aer. Prin urmare, devine foarte important să testezi volatilitatea materialului și a moleculelor din parfum.

Schimbarea parfumurilor în funcție de sezon

Experții în parfumuri spun că moleculele găsite în citrice, piper și note ușoare de fructe sunt mai ușoare și mai volatile; iar componentele moscului, chihlimbarului și aromele lemnoase sunt mirosuri mai grele, care durează până la 24 de ore. Aceste parfumuri își schimbă identitatea odată cu căldura pielii tale. Din acest motiv, în timp ce la mijlocul lunii februarie poți folosi anumite parfumuri în cea mai aglomerată parte a orașului, mirosul pe care îl lași în urmă în iulie poate deranja când este amestecat cu sudoarea pielii.

Din acest motiv, vara, mirosurile citrice și fresh  te fac să emani prospețime în jurul tău datorită structurii lor de ardere rapidă. La fel, mirosurile precum florile albe, iasomia și frangipani pot lăsa un miros potrivit pentru sezonul de vară.

Close