Cum se îngrijesc bijuteriile?

Când ai grijă de bijuteriile tale, ai grijă de o bucată din istoria ta. Bijuteriile fine sunt adesea transmise de la o generație la alta și este important să vă asigurați că acele piese rămân în stare bună, astfel încât să poată fi purtate de alții în anii următori. Iată câteva sfaturi pentru ca bijuteriile tale să arate cât mai bine:

Curățați-vă bijuteriile în mod regulat folosind o carpă moale. Frecați ușor piesa într-o mișcare circulară pentru a îndepărta orice murdărie sau praf.

Evitați să vă expuneți bijuteriile la substanțe chimice dure, inclusiv produse de curățare, înălbitor și clor. Aceste substanțe chimice pot deteriora metalul și pietrele din bijuteriile tale.

Păstrați-vă bijuteriile într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui și sursele de căldură. Acest lucru va ajuta la prevenirea aparițiilor petelor pe metal și a decolorării pietrelor.

Tipuri de bijuterii care trebuie îngrijite

Există câteva tipuri de bijuterii care sunt mai delicate și trebuie îngrijite într-un mod special. Bijuteriile fine precum diamantele, perlele și aurul, nu trebuie niciodată spălate cu săpun, deoarece substanțele chimice din săpun pot deteriora piesa.

Cel mai bine este să folosiți o cârpă moale pentru a le curăța. Bijuteriile care conțin perle au nevoie de îngrijire specială. Perlele pot fi ușor deteriorate dacă nu sunt uscate corespunzător după ce au fost umede. Asigurați-vă că le lăsați să se usuce la aer înainte de a le pune deoparte.

În cele din urmă, bijuteriile care se poartă la ocazii ar trebui, de asemenea, manipulate cu grijă. Când nu purtați bijuteriile, cel mai bine este să le depozitați într-o pungă sau o cutie de pânză moale pentru a le proteja de zgârieturi.

Există multe tipuri de bijuterii aur care necesită diferite tipuri de îngrijire. Inelele, de exemplu, trebuie scoase de pe deget înainte de a efectua o curățare. Nu purtați niciodată inelele în timp ce faceți treburi. Asta include spălarea vaselor, curățarea casei sau grădinăritul. Toate aceste activități pot cauza zgârieturi și alte daune inelelor.

De asemenea, trebuie îngrijite și colierele, deoarece se pot încurca cu ușurință dacă nu sunt depozitate corespunzător. Este important să țineți colierele departe de obiecte ascuțite, cum ar fi cuțite sau foarfece, deoarece pot încurca și zdrobi cu ușurință colierul.

De obicei, cerceii nu necesită multă îngrijire, dar este important să nu-i pierdeți. Brățările sunt un alt tip de bijuterii care trebuie îngrijite. Adesea au lanțuri delicate și mici sau mărgele care pot cădea foarte ușor dacă nu sunt manipulate cu grijă.

Depozitarea bijuteriilor

Depozitarea este cheia pentru ca bijuteriile tale să arate cât mai bine. Iată 3 tipuri de bijuterii care necesită îngrijire specială:

  1. Bijuterii fine: includ piese precum coliere și cercei cu diamante, precum și brățări și inele din aur și platină. Aceste articole sunt adesea foarte delicate și ar trebui depozitate într-o pungă sau cutie de pânză moale. Acestea nu trebuie depozitate într-un loc în care să se poată lovi cu alte obiecte, deoarece acest lucru ar putea deteriora bijuteriile.
  2. Bijuteriile simple: sunt mai puțin costisitoare decât bijuteriile fine, dar pot fi totuși delicate. Piesele precum coliere, brățări și cercei din sticlă sau cristal trebuie păstrate într-o cutie sau o pungă pentru a nu se zgâria sau deteriora.
  3. Perlele sunt un tip de piatră prețioasă care necesită îngrijire specială.
Close