Relatia Mama vs Mireasa

Știm cu toții zicala „Mama știe cel mai bine” și vă pot spune din prima mână că această afirmație este (în general, întotdeauna) adevărată. Și apoi ajungem la un punct în care ne planificăm nunta. Mama este dincolo de entuziasmată că abia se poate cuprinde! Ea ți-a găsit rochia de vis în câteva zile după ce logodnicul tău a pus întrebarea, iar tatăl plătește, așa că simte că ar trebui să poată invita toți prietenii săi la această petrecere pe care o face.

Dar, după cum știți, influențele exterioare pot fi una dintre cele mai stresante părți ale planificării unei nunți.

Cu câteva luni în urmă, am avut o postare pe blog intitulată „Mama vs. Mireasă”, care se referea cam la același subiect. Și la fiecare anchetă pe care am primit-o cu privire la acest subiect, am trimis mirii la acel articol. Deși este posibil să nu știu niciodată dacă sfatul meu a funcționat sau nu a funcționat pentru unele dintre acele mirese, am început să mă gândesc în sinea mea: „Ce se întâmplă dacă mama și tatăl știu cel mai bine?”

Am ajuns rapid la concluzia că, indiferent de cât de des ne spunem că aceasta este ziua nunții noastre și că ar trebui să putem avea tot ce ne dorim, sunăm ca niște bătăi de cap. Adică vino aici – încerc să vă împiedic pe toți să primiți teribilul focar de „bridezilla” și, cu sfatul meu, poate chiar încurajez acest lucru!

Acum vă voi spune acest lucru – încă mai cred că sfaturile pe care le-am dat în postarea „Mama vs. Mireasă” au fost sfaturi grozave și cu siguranță vă pot ajuta în multe situații în care familia și prietenii sunt mult prea puternici. Crede-mă, asta se întâmplă de cele mai multe ori. Și în societatea noastră în care tot mai multe cupluri își plătesc propriile nunți, ar trebui să aibă posibilitatea de a alege o viziune de nuntă, nu?
Deși nu există o formulă exactă pentru cine ar trebui să aibă un cuvânt de spus în ce, cred că ar trebui să fii respectuos cu toți cei care vor să fie implicați. Dacă sunt prea mulți oameni care vor să fie implicați, atunci considerați-vă binecuvântați. Primesc întrebări în fiecare zi de la mirese supărate pentru că familiile lor nu vor să participe, așa că, înainte de a vă gândi că sunteți blocat într-o situație teribilă, faceți un pas înapoi pentru a înțelege că sunteți foarte norocoși că aveți atât de mulți oameni încât sunt dincolo de entuziasm să vă ajute!

Acum înțeleg că poate fi copleșitor și că trebuie să vă mențineți poziția pentru a nu vă stresa. Dar alungarea oamenilor nu este calea de a face acest lucru. Anunțați-i că aveți acel element specific acoperit și „atribuiți” sau dați câteva opțiuni cu privire la domeniile planificării cu care ați putea avea nevoie de sfaturi sau de ajutor. În acest fel, veți primi câteva elemente bifate din lista de sarcini și toți cei care vor să fie implicați vor putea participa, fără a vă călca pe picioare.

Când vine vorba de mama și tată, am ajuns la concluzia că, în realitate, ei pot ști cel mai bine. Acum nu spun asta doar pentru că tatăl plătește că ar trebui să-și invite toți prietenii și să nu lase loc pentru ai tăi. Și mama cu siguranță nu ar trebui să facă ultimul apel pentru rochia pe care o alegi. În aceste cazuri, consultați articolul meu „Mama vs. Mireasă”. Dar ați făcut vreodată un pas înapoi pentru a privi adevăratul sens din spatele sfaturilor pe care le primiți de la alții? Poate că prietenul tău s-a căsătorit deja și îți dă acest sfat pentru că a întâmpinat o problemă exact așa cum încerci să o faci. Sau poate mama ta își dorește cu adevărat binele pentru tine și, în cele din urmă, încearcă doar să te ajute!

Indiferent de ceea ce faci, fă un pas înapoi și întreabă-te de ce oamenii încearcă să te determine să o faci în felul lor. Și odată ce-ți dai seama de asta, poți stabili în cele din urmă dacă sfatul este minunat pentru tine sau ar trebui să fie ignorat. În multe cazuri, veți descoperi că mama și tată știu ce este mai bine pentru dvs. 🙂

 

Close