Balsamul de buze este, desigur, reflexul de frumusete pe care trebuie sa il adopti imediat ce conditiile meteorologice risca sa usuce aceasta zona fragila. Balsam de buze organic, nuantat, anti-UV sau special pentru copii, exista o gama intreaga de explorat: urmati ghidul cu o selectie de cumparaturi pentru a va ajuta in alegerea voastra. Poti alege cele mai bune cosmetice in momentul in care vrei sa te asiguri ca te bucuri de cele mai bune tratamente. Recomandarea noastra este sa apelezi de fiecare data la produse care sa fie recomandate de specialistii din domeniu, astfel incat sa cumperi produsele potrivite de fiecare data.
Diferitele criterii de selectie
Balsamul pentru buze hidrateaza si protejeaza epiderma subtire a buzelor noastre si pune capat pielii moarte, crapand si chiar crapand, care poate fi neplacut, uneori chiar dureros. Este important sa alegeti balsamul potrivit in functie de starea buzelor, pentru a fi siguri de eficacitatea acestuia. Cumpara cele mai bune balsamuri de buze si vei descoperi cat de simplu si usor este sa obtii hidratarea necesara pentru buzele tale. Cu ajutorul unui astfel de balsam, chiar si in zilele friguroase, vei putea iesi afara fara sa iti fie teama ca vei avea buzele crapate.
Orice balsam de buze bun care se respecta este facut dintr-un hidratant natural: acesta este de obicei unt de shea, ulei de jojoba sau miere. Acesta este ceea ce va hidrata si hrani profund buzele noastre deteriorate. De asemenea, este de preferat sa contina un agent reparator (in special pentru buzele crapate), cum ar fi aloe vera, cunoscut pentru proprietatile sale calmante.
Exista cantitati mari de uleiuri vegetale utilizate pentru proprietatile lor nutritionale si uleiuri minerale sau sintetice, pentru efectul lor protector si aderent asupra buzelor. Printre ingredientele vedete ale balsamurilor pentru buze se numara ceara de albine, untul de shea, uleiul de jojoba si glicerina. De asemenea, puteti gasi ingrediente active linistitoare, cum ar fi apa termala, bisabolol sau calendula.
Buze deteriorate: ceea ce cu siguranta nu ar trebui sa faci
- Evitati balsamurile prea apoase (adica lichide), care nu sunt suficient de hranitoare, precum si cele care contin uleiuri esentiale sau parafina.
- alta greseala foarte frecventa: aplicarea cremelor de fata sau serurilor pe buze. Evitati deoarece parfumurile si ingredientele active sunt prea usor absorbite de buze si pot provoca furnicaturi.
Buze crapate sau uscate: tratamentele de adoptat
Daca buzele sunt grav deteriorate, crapate sau uscate, cel mai important lucru este prevenirea infectiilor, reducerea leziunilor si calmarea senzatiilor de etanseitate, arsura si furnicaturi.
Prin urmare, vom favoriza balsamurile care contin ingrediente „supraingrasate. In cazul buzelor crapate, este posibil sa exfoliati usor buzele pentru a indeparta o parte din pielea moarta (si astfel evitati sa le smulgeti cu dintii!) Pentru a face acest lucru, aplicati un strat generos de balsam pe buze, asteptati 5 minute, adaugati zahar fin, apoi frecati cu varful degetelor, fara a apasa prea tare. In cele din urma, aplicati un strat de balsam de buze dupa exfoliere. Pe de alta parte, evitam acest reflex rau (pe care il avem cu totii): treceti limba peste buze pentru a le umezi.
Cat de des sa aplici balsamul de buze?
Minimul este sa-l folositi dimineata dupa spalarea dintilor (deoarece pasta de dinti tinde sa usuce pielea de pe buze), dupa pranz si seara inainte de culcare. Daca buzele sunt deteriorate, puneti-le pe ele imediat ce sunt uscate sau stranse. In timpul zilei, betele practice si igienice sunt suficiente pentru a hidrata buzele uscate. Nu ezitam sa-l folosim si ca baza inainte de a aplica un ruj (mai ales daca este mat) pentru a nu le usca mai mult decat sunt deja.