Genti cu stil: cum a devenit rucsacul esential in moda

Un rucsac dama de buna calitate nu are cum sa lipseasca din garderoba unei femei si de aceea, noi recomandam alegerea unui rucsac de buna calitate, sau chiar a mai multor modele care sa se asorteze perfect. Cu rucsacul de dama potrivit, fiecare tinuta va arata mai bine.

Femeile apeleaza din ce in ce mai mult la rucsac, deoarece este practic si, din ce in ce mai elegant. Vanzarile de marci sic de rucsacuri sunt in crestere – si femeile sunt cele care conduc tendinta.

Rucsacurile obisnuiau sa fie purtate de copiii la scoala sau in drumetii si erau mult mai probabil sa fie folosite de baieti decat de fete. Dar acum, mergi pe orice strada, intr-un birou sau autobuz la ora de varf, si poti vedea ca rucsacul este peste tot.

Rucsacul – un accesoriu din ce in ce mai cautat

Cautarile de rucsacuri in moda au crescut cu 37% de la luna la luna, potrivit platformei globale de cautare a modei Lyst. In Marea Britanie, suma anuala cheltuita pentru rucsacuri a crescut in fiecare an din 2014, cand, conform companiei globale de cercetare a pietei – Euromonitor International, cheltuielile cu amanuntul au fost de 112 milioane de lire sterline – se estimeaza ca cifra pentru 2022 va fi de 250 milioane de lire sterline.

„S-a produs o schimbare enorma in atitudinea fata de rucsacuri”, spune Ralph White, directorul general al marcii suedeze de rucsacuri Fjällräven in Marea Britanie.

Potrivit Domitille Parent, director de produs la Eastpak, un brand care produce rucsacuri de peste 40 de ani, un numar tot mai mare de cumparatori de rucsacuri dama sunt femei: aproape 60% din vanzarile online din Marea Britanie sunt realizate de femei, iar acest numar a fost in crestere de la an la an. In SUA, conform companiei de cercetare de piata NPD, vanzarile de rucsacuri pentru femei au crescut cu 28% in ultimul an – New York, Los Angeles si San Francisco fiind in primele trei regiuni de crestere – in timp ce vanzarile de rucsacuri pentru barbati sunt in scadere.

Desigur, nu ar trebui sa fie surprinzator faptul ca femeile folosesc un stil de geanta care este practic si – din ce in ce mai – elegant. Dar a fost nevoie de o schimbare a atitudinilor pentru ca rucsacul sa gaseasca o acceptare generala la locurile de munca – si paritatea de gen.

 

Close