Cum se curata un aparat dentar?

Igiena orala este importanta in fiecare etapa a vietii. Ar trebui sa va spalati dintii de cel putin doua ori pe zi pentru a elimina orice acumulare de placa. Cand ai aparat dentar, periajul ar trebui sa fie si mai frecvent. Exista motive atat cosmetice, cat si medicale pentru a avea grija de dintii si gingiile tale, mai ales daca ai aparat dentar incognito. Desi dureaza putin mai mult sa periezi si sa folosesti ata dentara, timpul si efortul suplimentar merita pe deplin. Cand vei renunta la aparatul dentar, vei avea un zambet frumos, sanatos, care va dura toata viata.

Ce este igiena orala?

Igiena orala este practica de a-ti mentine dintii si gura curate pentru a evita cariile, bolile si alte probleme ce pot aparea in cavitatea bucala.

Importanta igienei bucale

Mentinerea unei bune igiene orale poate ajuta la prevenirea respiratiei urat mirositoare, a cariilor si a bolilor gingiilor. Cand permiteti bacteriilor sa se acumuleze si sa se formeze in placa bacteriana, aceasta poate duce la o serie de probleme de sanatate.

Inainte de a incepe tratamentul cu aparatul dentar, medicul ortodont se va asigura ca gura si gingiile dumneavoastra sunt sanatoase si lipsite de infectii. Este periculos sa corectati pozitia dintilor atunci cand exista o infectie. Daca o infectie se dezvolta in timpul tratamentului ortodontic, un ortodont nu are de ales decat sa opreasca tratamentul pana cand infectia se indeparteaza.

Cum mentineti o igiena orala buna cu aparatul dentar?

Igiena orala nu trebuie sa se schimbe cu sau fara aparat dentar. Periajul, folosirea atei dentare si vizita la dentist sunt toate importante in timpul tratamentului. Va trebui doar sa folositi o tehnica diferita pentru a peria si igieniza gura cu ajutorul atei dentare. Nu este dificil, va fi nevoie doar de putina practica si sa te obisnuiesti.

De cate ori pe zi ar trebui sa va periati dintii?

Ar trebui sa va spalati dintii dupa fiecare masa principala si inainte de culcare. In esenta, trebuie sa fii consecvent in ceea ce priveste periajul si sa te asiguri ca te speli pe dinti de fiecare data cand ai zaharuri in mancare, deci cel putin de trei pana la patru ori pe zi. Fii amanuntit cu periajul tau. Dureaza putin mai mult sa periezi dintii atunci cand porti aparat dentar Smilezor, dar cel mai bine este sa iti faci timp si sa faci o treaba temeinica.

Exista o alternativa la periaj?

Daca nu este posibil sa va periati dupa pranz sau o gustare, amintiti-va sa va clatiti bine gura cu apa pentru a indeparta orice particule de mancare care s-ar fi putut aduna in jurul bracket-urilor si sarmei. Clatirea nu este o optiune care sa inlocuiasca periajul, totusi! Asigurati-va ca va periati si folositi ata dentara cel putin dimineata si seara.

Pot folosi ata dentara cu aparat dentar?

Ata dentara este o parte esentiala a unei bune igiene orale. Ata dentara este singura modalitate de a curata intre dinti si de-a lungul liniei gingiilor. Puteti folosi, de asemenea, periute interdentare mici pentru a curata in jurul aparatelor dentare daca vi se par mai usor de utilizat.

Close