Mentanta escavatorului

Atunci cand optezi pentru un excavator de inchiriat trebuie sa ai cunostinte si despre mentenanta acestuia pentru ca va trebui sa il duci inapoi exact asa cum l-ai luat. De cele mai multe ori contractele de inchiriere vor cuprinde si clauze speciale pentru eventualele daune produse echipamentului. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca il folosesti corect.

Vestea buna este ca, daca inchiriezi un excavator de la Autocompres SRL, mentenanta acestuia va fi facuta de catre firma si nu mai trebuie sa iti faci griji cu ea, spre deosebire de momentul in care alegi sa iti cumperi propriul excavator. Prin urmare, recomandarea noastra este aceea de a alege de fiecare data variante optime pentru tine, care sa te ajute sa economisesti. Iata cum se face mentenanta unui excavator in mod corect.

Lanturile antiderapante vor ajuta excavatorul sa ramana in stare  buna

Primul si cel mai important pas este sa determini daca excavatorul tau are nevoie de lanturi antiderapante. Pentru excavatoarele care au roti este recomandat sa instalezi lanturile antiderapante pentru ca ele vor creste eficienta utilajului pe suprafata de lucru. Dimensiunea acestor lanturi trebuie sa fie potrivita cu anvelopele. Cauciucurile excavatorului trebuie sa aiba o presiune foarte buna in timp ce utilajul se deplaseaza la viteze mici pentru a evita deteriorarile.

Tine cont de greutatea pe care o are utilajul atunci cand il folosesti

In momentul in care inchiriezi un excavator si primesti manualul sau de utilizare vei gasi toate instructiunile de care trebuie sa tii cont  pentru a-l folosi in mod corect si pentru a determina corespunzator sarcina pe care o poti muta cu ajutorul lui. operatorii trebuie sa respecte toate aceste restrictii pentru ca daca incerci sa muti materialele care au o greutate mai mare decat cea a excavatorului acesta se va ridica. De asemenea, in momentul in care vezi ca senilele sau cupa sunt acoprite cu pamant lipicios tine cont si de faptul ca acesta va adauga greutate utilajului si va trebui sa reduci greutatea sarcinii de ridicat.

Excavatorul trebuie sa fie parcat doar in locuri cat mai uscate

Atunci cand parchezi excavatorul, acesta trebuie lasat in locuri uscate si curate. Toate componentele care fac parte din structura lui trebuie sa fie cat mai bine lubrifiate in scopul de a evita ruginirea lor. De asemenea, va trebui sa pornesti motorul cel putin o data in fiecare luna. Daca utilajul ramane inactiv pentru mult timp, nu il lasa luni in sir fara sa il pornesti pentru ca vei descoperi ca nu il mai poti porni in momentul in care ai nevoie de el.

Revizia si curatarea trebuie sa fie facute la timp

Excavatorul pe care il folosesti va trebui sa fie curatat dupa ce a lucrat mult in perioade cu ploi, pentru a evita ruginirea componentelor si pentru a mentine echipamentul curat. Curatarea eficienta si mai ales regulata a excavatorului tau este extrem de importanta mai ales pentru ca acesta va fi operat in conditii de noroi si sol umed.

Uleiul lubrifiant si uleiul de combustibil sunt cele mai importante componente pe care va trebui sa le protejezi de ploaie. Tine cont de starea filtrelor pentru a evita ca apa sa patrunda in aceste fluide vitale pentru excavator. Daca apar probleme cu anumite componente nu uita sa le inlocuiesti cat mai rapid pentru a evita problemele.

Close