Obiective turistice Sighisoara

Cauti obiective turistice Sighisoara pentru urmatorul concediu? Atunci, ai ajuns unde trebuie pentru ca ti-am pregatit un ghid cu obiectivele turistice din zona, astfel incat sa poti gasi tot ceea ce cauti la un click distanta.

Piata Cetatii

Incepem turul nostru din Piata Cetatii, locul in care undeva in trecut erau judecate procesele si se facea comert. Astazi, aceasta piata este punctul central in care turistii se vor aduna pentru a admira un spectacol stradal, pentru a lua Tuk Tuk-ul si pentru a ne racori cu limonada in verile caniculare.  Cetatea medievala Sighisoara are cu siguranta mai multe de oferit.

Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas este cel mai emblematic obiectiv turistic din Sighisoara. Aceasta are inaltimea de 64 m, partea inferioara fiind din secolul XIV, iar nivelurile superioare fiind adaugate ulterior. Acoperisul a fost distrus de incendiul orasului in 1676 si a fost refacut de maestri austrieci in anul urmator. Forma de bulb a acestuia este cea mai veche marturie care s-a pastrat in legatura cu patrunderea baroculul austriac aici.

In 1849 acoperisul a fost inlocuit cu unul actual, cu tilgle zmaltuite, iar in 1900 a fost reconstruita o cladire anexa. Ceasul aexista inclusiv in 1648, atunci cand au fost adaugate sferturile de ora, dar si figurinele care reprezinta zilele saptamanii si care sunt refacute tot dupa incendiul din 1676.

Biserica Manastirii

Aceasta Biserica este urmatorul obiectiv turistic si se afla amplasata chiar langa Turnul cu Ceas, undeva pe partea stanga a acestuia. Aceasta Biserica a fost atestata in 1298 si a apartinut calugarilor dominicani pana in momentul in care acestia au fost alungati si sasii au trecut la luteranism.

Turnul Fierarilor

Cotind usor la stanga vom gasi Turnul Fierarilor, un punct de Belvedere, care a luat locul vechiului turn al Barbierilor. Acest turn a ars inca din anul 1676 iar ulterior a fost reparat. Poate fi vizitat acum in orice sezon.

Primaria din Sighisoara

Daca mergi pe jos, tot inainte, in mai putin de 2 min ajungi la Primarie, cladirea fiind construita in 1885 in stil neorenascentist, pe locul unei manstiri dominicane, care in prezent nu mai exista.

Catedrala romano-catolica Sfantul Iosif

Una dintre cele mai renumite biserici vechi ale orasului medieval, constructia este caracterizata de un stil eclectic, la care se predomina elementele arhitectruale neogotice si neoromanice. Biserica are si o nava cu lungimea de 30 m, foarte speciala.

Constructia bisericii este inceputa in 1895 si s-a ridicat pe locul unde a existat o biserica veche, care dateaza din Evul Mediu si apartinea inainte de reforma, surorilor dominicane. Ulterior a trecut la fratii franciscani si sfintirea s-a facut in data de 4 octombrie 1896.

Turnul Cizmarilor

Turnul Cizmarilor are rol de aparare si cu toate ca dateaza din timpuri ceva mai vechi, fiind mentionata din 1521, si-a capatat forma de azi in 1681. Obiectivul acesta nu poate fi vizitat si in prezent aici este sediul radio.

Turnul Croitorilor

Acest turn a fost construit in secolul XV-lea, scopul sau fiind acela de dezpotare, dar in cazul unui pericol, cele doua ganduri se puteau inchide cu porti metalice. In 1676, in timpul incendiului, tot praful de pusca ce era depozitat aici a explodat si a distrus partea de sus a turnului.

Turnul Cojocarilor

Acest turn a fost distrus de un incendiu in 1676 si ulterio a fost construit din nou. Poate fi vizitat, iar in prezent aici este si o societate comerciala care vinde genti confectionate din piele naturala.

Close