Principalele motive pentru a planta o grădină de trandafiri

Florile frumoase sunt motivul principal pentru plantarea unei grădini de trandafiri. Trandafirii au fost populari de-a lungul veacurilor. Împărăteasa Josephine, după Revoluția Franceză, a fost atât de impresionată de trandafiri, încât a mers să colecteze fiecare tip de trandafir cunoscut pentru grădina ei și a făcut din grădinărit „lucru de făcut” pentru generații de grădinari.

Astăzi, există multe varietăți de trandafiri, mulți care sunt descendenți ai trandafirilor timpurii. Pe lângă numeroasele soiuri disponibile, există și alte caracteristici care atrag oamenii la trandafiri. Ele vin în toate culorile, formă, parfum și substanță. Unele înfloresc o dată, în timp ce altele înfloresc pe tot parcursul sezonului. Acesta este motivul pentru care grădinarii găsesc trandafirii atât de atrăgători și doresc să îi includă în grădinile lor de trandafiri.

Există frumusețe în toate părțile florii, dar sunt petalele pe care majoritatea oamenilor le consideră perfecțiune într-un trandafir. Elementele care alcătuiesc această perfecțiune includ culoarea, parfumul, substanța și aranjamentul lor. Formarea petalelor vine în trei grupe:

Formarea unică înseamnă că floarea are 5 petale dispuse într-un singur rând. „Dainty Bess” este un trandafir de ceai unic hibrid cu 5 petale roz pal.
Formația semidublă poate avea două sau trei rânduri de 12 până la 16 petale. Trandafirul gard viu, „Simplicity”, este un bun exemplu de flori semi-duble.
Formarea dublă sau florile complet duble au mai mult de 17 petale. Trandafirii dubli tind să fie mai mari și mai strălucitori decât cei cu mai puține petale. „Mister Lincoln” este un prim exemplu al acestei formațiuni.
În timp ce vorbim despre formațiunile petalelor, să o luăm puțin mai în detaliu și să luăm în considerare aranjarea petalelor. Trandafirii cu mai multe petale cu formă mare sau formală sunt etichetați frecvent trandafiri de expoziție  . Au petale formate grațios care sunt aranjate simetric cu un centru ascuțit înalt. Dispunerea petalelor pe măsură ce se desfășoară se apreciază pe simetrie, precum și pe distanța dintre goluri. Fiecare varietate de trandafir are propriile sale caracteristici înnăscute, dar fiecare trandafir de expoziție se află în stadiul perfect de înflorire când este între jumătate și trei sferturi din deschidere.

Trandafirii sunt, de asemenea, judecați după culorile lor. Unele dintre elementele care contribuie la culoarea sa sunt luminozitatea, nuanța și croma. Luminozitatea se referă la cât de clare și vii sunt florile. Nuanța include impactul vizual al petalelor și modul în care culoarea variază față de alte culori. Chroma este intensitatea și puritatea nuanței fără gri sau alb în nuanță. Petala ideală de substanță este un amestec uimitor de luminozitate și croma.

Din motive evidente, mulți grădinari aleg trandafirii pentru mai mult decât parfumul lor, dar cu siguranță este plăcut să vă bucurați de parfumul lor ca un beneficiu suplimentar. Mulți dintre cei mai frumoși trandafiri au parfum puțin sau deloc, dar au flori frumoase și strălucitoare. Aproximativ 20% dintre trandafiri au un parfum intens, așa că păstrați-vă mintea deschisă atunci când faceți cumpărături. Dacă vrei doar trandafiri care miros grozav, s-ar putea să ratezi unele dintre soiurile excepționale disponibile. Parfumul poate fi emanat de fiecare parte a plantei, inclusiv de spini, dar cea mai mare concentrație este în petalele trandafirului. Parfumul este rezultatul reacțiilor chimice atât în ​​trandafir, cât și în atmosferă. Se pare că există o legătură între parfum și celelalte caracteristici ale trandafirului. Trandafirii mai inchisi la culoare sunt mai parfumati decat cei mai deschisi. Cei cu multe petale au un miros mai puternic, mai intens decât cei cu mai puține petale. Roșul și rozul sunt strâns legate de parfumul clasic de trandafir. Mirosul trandafirilor albi și galbeni este asemănător cu cel al rădăcinii de stanjenel, al violetelor și al altor arome de flori și fructe. „Crimson Glory” și „Chrysler Imperial”, ambii trandafiri de ceai hibrid roșu, au câștigat premii pentru parfumul lor, precum și pentru celelalte calități.

Înarmat cu aceste motive de top pentru a planta o grădină de trandafiri, vă veți privi grădina și selecția de exemplare pentru grădina dvs. într-o nouă lumină. Pentru cea mai mare satisfacție includeți o varietate de plante parfumate și non-parfumate.

sursa:magia florilor

Close