Avantajele bailor cu apa sulfuroasa

Balneologia este practica de tratare si prevenire a bolilor prin utilizarea apei minerale naturale de izvoare termale. Aceasta practica a fost folosita inca din epoca bronzului de multe civilizatii diferite, inclusiv de romani, egipteni si greci. In prezent, la cazare-caciulata.ro poti beneficia de tratamente balneare complexe, dar si de cazare la standarde inalte, in cazul in care vrei sa faci tratamente balneare aici.

Beneficiile oferite de apele sulfuroase

Imbunatatesc circulatia – Se crede ca ajuta la circulatia sangelui, hipertensiunea arteriala, dezechilibrele nervoase si ateroscleroza.

  • Trateaza infectiile pielii – Sulful este un mineral prezent in fiecare celula a corpului tau si este folosit pentru a produce colagen, care mentine pielea neteda si sanatoasa. Izvoarele termale sunt o sursa bogata de sulf, iar beneficiile lor vindecatoare includ tratarea iritatiilor si infectiilor pielii, cum ar fi eruptiile cutanate si eczemele. De asemenea, se crede ca izvoarele termale bogate in sulf ajuta la tratarea scalpului uscat, a durerii artritice si a problemelor interne, cum ar fi simptomele menopauzei si tulburarile digestive.
  • Reduc stresul— Izvoarele termale va ajuta sa va relaxati corpul, ceea ce aduce beneficii multor aspecte ale sanatatii, inclusiv tiparele de somn si asimilarea nutrientilor. Relaxarea promovata de caldura si flotabilitatea izvoarelor termale ajuta, de asemenea, la cresterea amplitudinii de miscare a muschilor si articulatiilor, facand inmuierea benefica persoanelor care se recupereaza dupa traume sau care sufera de artrita reumatoida.
  • Detoxifiere — Scaldatul repetat in izvoarele termale poate ajuta la tonifierea sistemului nervos autonom si la normalizarea sistemului endocrin, precum si la eliberarea de toxine din organism prin transpiratie.
  • Intarirea sistemului imunitar – Unii sustinatori cred ca continutul de fier din izvoarele termale, impreuna cu alte oligominerale, ar putea ajuta la construirea sistemului imunitar al organismului, facandu-l mai puternic si mai capabil sa lupte impotriva infectiilor.

Desi exista multe beneficii ale bailor in izvoarele termale, exista cateva masuri de precautie de luat in considerare. Daca sunteti insarcinata sau alaptati, sunteti in varsta, aveti probleme cu inima, hipertensiune arteriala, diabet sau utilizati medicamente eliberate pe baza de reteta, trebuie sa consultati un medic inainte de a utiliza astfel de tratamente.

Toata lumea ar trebui sa bea multe lichide (nealcoolice). Inmuierea cu apa fierbinte poate creste temperatura corpului si poate pune stres anormal asupra inimii. Bea multa apa in timpul tratamentelor termale si evita bauturile alcoolice, mai ales daca stai mult timp in apa.

Este recomandat sa discuti si cu mediul tau inainte de a merge la astfel de tratamente, pentru a te asigura ca nu apar probleme neprevazute si ca nu ai surprize neplacute atunci cand faci tratamentul. Un alt aspect la fel de important este faptul ca va trebui sa urmezi intocmai recomandarile medicului tau pentru a evita ca tratamentul sa intre in discordanta cu alte probleme de sanatate pe care le ai. Daca esti asigurat, poti incerca sa comunici si cu medicul de familie, poate poti obtine gratuitati pentru tratamentele pe care le urmezi. Astfel, va fi mai simplu sa beneficiezi de terapia balneara de care ai nevoie, fara sa iti fie teama ca ai putea plati prea mult.

Close