De ce alegem bijuteriile handmade | ilisio.ro

Bijuteriile realizate manual sunt la mare căutare și câștigă popularitate ca niciodată. Oamenii caută constant ceva diferit când vine vorba de bijuterii. Nu este deloc surprinzător faptul că un număr tot mai mare de consumatori preferă bijuteriile realizate manual decât bijuteriile industriale produse în serie. Bijuteriile realizate manual sunt atrăgătoare, ieftine și, mai ales, distinctive. Sunt bijuterii care au fost realizate și construite manual, mult mai potrivite decât cele făcute la mașină. Să ne uităm la câteva dintre motivele pentru care bijuteriile realizate manual sunt atât de populare, precum și câteva dintre beneficiile pe acestea le oferă. Printre simbolurile pe care bijuteriile handmade le dețin se află și copacul vieții. Acesta are multe semnificații, specifice fiecărui cult în parte.

Calitate excepțională – bijuteriile handmade sunt lucrate manual

Pentru bijuteriile realizate manual se remarcă faptul că fiecare piesă este produsă cu atenție de artiști pregătiți. Aceștia nu se folosesc de diferite mașini. Meșterii își fac timp pentru a realiza bijuteriile cele mai unice. Aceste bijuterii handmade sunt deosebit de frumoase mai ales dacă conțin și simbolurile potrivite pentru persoana care le deține. Un simbol des întâlnit în bijuterii este copacul vieții. Acesta are multe semnificații în care se regăsesc mai multe tipologii de persoane.

Copacul vieții este un simbol des întâlnit și foarte des folosit în literatură, artă dar și religie. Interconectivitatea ilustrează conceptul nostru cu Universul. Copacul vieții este un simbol al conectării cu tot ce ne înconjoară și acest simbol ne reamintește de propria fericire și sănătate de care trebuie să avem grijă. Copacul vieții apare în mai multe culturi, sub diferite nume, cum ar fi Pomul vieții sau Arborele cosmic. Însă acest simbol, indiferent de denumirea lui, caracteristicile rămân aceleași. Copacul vieții înseamnă vindecare spirituală  și emoțională. Acesta cu rădăcinile și ramurile pe care le are reprezintă legătura dintre Mama Terra și Tatăl Soare care ne oferă suport și hrană. Copacul vieții are toate elementele potrivite : aer, apă, foc, pământ.

Copacul vieții – caracteristici

Frunzele copacului reprezintă unicitatea creațiilor pământești. Frunzele unui copac sunt diferite, la fel ca și oamenii, cu toții suntem diferiți ca și texturile și culorile frunzelor. Ramurile copacului simbolizează nevoia de exprimare, artă, știință și spiritualitate. Copacul își întinde ramurile ca și omul care își întinde brațele pentru a îmbrățișa. De aici și potențialul uman de a se dezvolta, de a cunoaște și de a fi mai bun. Trunchiul și ramurile copacului vieții simbolizează puterea și rădăcinile, și ne reamintesc cine suntem și locul din care ne avem originile. Simbolul este în continuă evoluție, în urcare spre cer. În Biblie se spune că dacă mănânci un fruct din copacul vieții, trăiești veșnic. Bijuteriile care include și copacul vieții simbolizează toate rădăcinile profunde și toate legăturile în continuă creștere a familiei, precum și armonia, echilibrul dar și interconectarea tuturor lucrurilor din lume. În ziua de azi, este cel mai căutat element în bijuterii. El este asociat cu energia pozitivă, armonia, înțelepciunea, echilibrul, puterea, continuitatea, dar și alte semnificații potrivite pentru multe persoane.

Close