Sfaturi pentru a decora camera copiilor

Camera copiilor este locul lor preferat. Aici vor petrece ore lungi jucandu-se si se vor bucura de petrecerea timpului cu prietenii lor. Este foarte important ca acest loc al casei sa fie confortabil pentru toti, deoarece si adultii isi vor gasi refugiul viselor acolo.

Adaptarea camerei copiilor la gusturile lor personale si la nevoile lor cele mai imediate, fie cu schimbarea mobilierului, accesoriilor sau lenjeriei de pat va fi o optiune buna pentru a-i motiva si mai mult.

Vreti sa decorezi camera copiilor, dar nu stiti de unde sa incepeti?

Nu va  faceti griji, consultati aceste sfaturi de stil si decor pentru a se potrivi gusturilor micutului:

 • Incepeti prin a alege o plapuma frumoasa pentru patul lor, cu unul dintre personajele preferate, cum ar fi ursul Pooh.
 • Alegeti culorile potrivite pentru pereti si evitati albul. Incercati sa alegeti o culoare sua un tapet care este clar pentru a da mai multa amplitudine vizuala. Acest lucru va va oferi, de asemenea, mai multe avantaje atunci cand alegeti accesorii si culorile lor pentru a decora restul camerei copiilor.
 • Alegeti mobilier care se adapteaza varstei micutului si nevoilor sale: cum ar fi patutul sau patul functional, rafturile pentru obiecte, o masa usoara cu sertare si un modul de sertare sau dulap.

Construiti mini-lumea copilului

Puteti alege diferite elemente pentru a completa restul setarii:

 • Picturile sunt intotdeauna o alternativa excelenta pentru a decora camera copiilor si pentru a incorpora motive pentru copii.
 • Patul sau locul de dormit vor fi baza decorativa a oricarei incaperi. Le puteti combina cu perdele, cearceafuri si chiar accesorii speciale pentru patut.

Sfaturi pentru a imbunatati spatiul atunci cand decorati camera copiilor

 • Daca camera copiilor este mica, evitati sa folositi culori inchise si perdele colorate, deoarece acestea vor acoperi prea mult lumina.
 • Daca podeaua este rece, puneti un covor bun care va oferi confort si caldura.
 • Nu abuzati de anumite motive pentru bebelusi. Copiii cresc repede si isi variaza gusturile. Modul ideal de a decora camera copiilor este de a incorpora acele detalii in tesaturile care sunt mai usor de inlocuit in functie de varsta si preferinta fiecarui micut. De exemplu, lenjerii de pat, perne, cearceafuri si pilote.

Cum se decoreaza camera copiilor: Magia culorii

Alegerea culorii de baza pentru a decora camera copiilor nu este o sarcina simpla. Va spunem cum influenteaza fiecare ton:

 • Rosu: este o culoare foarte energica, care da multa vitalitate si stimuleaza actiunea. Ne intereseaza un loc in care ei merg sa doarma si sa se odihneasca. Care este starea lor de spirit atunci cand sunt inconjurati de rosu?
 • Portocaliu: Combinati efectele rosului si galbenului, adica energia si bucuria. Intr-o nuanta moale care stimuleaza apetitul si comunicarea, distractia si bucuria. Este o culoare buna pentru camera de joaca.
 • Albastru: Este culoarea calmului, produce pace si somn. In ton pastel se relaxeaza si mai mult.
 • Roz: Roz deschis are efecte calmante si relaxante. Promoveaza calmul si afectiunea. Este o culoare care ajuta la curatarea mintii de gandurile negative, care ofera energie si inmoaie caracterul, inclinand spre cam, liniste si delicatete.
Close