Sfaturi utile pentru incalzirea eficienta pe timpul iernii

Iarna este aici si este important sa gasim cele mai bune solutii pentru incalzire, mai ales acum cand preturile la energie cresc considerabil. De aceea, specialistii vin cu mai multe solutii care sa ajute la economisire, fara a pune in pericol confortul.

Instalarea unor sisteme de incalzire eficiente

Sistemele de incalzire eficiente din punct de vedere energetic, de exemplu centralele in condensatie asa cum sunt cele de la blubox.ro si pompele de caldura, pot ajuta proprietarii si chiriasii sa-si reduca facturile la energie, pastrand in acelasi timp casele la o temperatura confortabila. Aceste sisteme moderne de incalzire functioneaza mai eficient decat cele clasice si ofera in acelasi timp tot confortul necesar pe timpul iernii. Centralele in condensatie vor folosi mult mai eficient combustibilul pentru a produce caldura, astfel incat sa nu fie nevoie ca facturile sa creasca mult.

Alte modalitati de a-ti mentine casa calda si de a economisi bani in aceasta iarna

Exista si alti pasi pe care oamenii ii pot face pentru a-si mentine casa calda in aceasta iarna, in timp ce incearca sa-si controleze facturile la energie.

Perdelele grele, captusite pot ajuta la tinerea frigului afara si a caldurii inauntru. Dar asigurati-va ca tineti perdelele trase in timpul zilei, deoarece chiar si soarele mai slab, iarna, va poate ajuta sa va incalzeasca casa in timp ce straluceste prin fereastra. Incercati totusi sa nu va blocati caloriferele cu perdele – sau cu orice alt mobilier sau accesorii, de altfel – deoarece reduceti caldura care este distribuita in camera.

Verificati  casa si incercati sa scapati de orice curent de aer care intra prin ferestre, usi sau crapaturi in podea sau plinte. Instalarea unui cos de nou si modern ar putea ajuta si la economisirea banilor  pe facturile la energie, atunci cand va incalziti cu lemne.

Si, in cele din urma, utilizati cronometrele si comenzile de la incalzirea centrala. Nu tineti incalzirea pornita toata ziua daca nu sunteti acolo si cronometreaza-o astfel incat sa porneasca cu aproximativ o jumatate de ora inainte de a va trezi dimineata. Coborand usor termostatul, ar trebui aveti suficient confort pe timpul iernii, dar fara facturi atat de mari la energie.

Asigurarea unui nivel acceptabil de confort termic in cladiri – fie ca este acasa, la serviciu, la scoala sau in alt spatiu public – este importanta pentru bunastarea si sanatatea noastra. Aici aruncam o privire la ce este confortul termic, ce factori il influenteaza si de ce este atat de important.

Cand te gandesti pentru prima data la confortul termic, s-ar putea sa te gandesti imediat la temperatura aerului – si, desi acesta este un indicator al confortului termic, exista si altii care trebuie sa fie luati in considerare. Din punct de vedere al mediului interior, precum si al temperaturii aerului, trebuie sa luam in considerare si parametri precum temperatura radianta, umiditatea si viteza aerului. Pentru a aborda acestea in proiectarea cladirii, este necesara intelegerea modului in care variabilele specifice proiectului, cum ar fi locatia, orientarea si tipul de constructie, pot afecta confortul.

Sursa articol Crestem Afaceri Agency, agentie digital marketing

Close